A legjobb környezetbarát szerek a lakástisztításban

Ha a lakás kitakarítására kerül sor, először a vegyszerek jönnek szóba. Ám vannak olyan környezetbarát anyagok, amelyekkel szintén hatékonyan vehetjük fel a harcot a kosszal és különféle szennyeződésekkel. Lássuk, melyek ezek!

Fürdőszoba

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Általános tisztításhoz a kádat és a csempét dörzsöljük át szódabikarbónával, majd ezt tiszta vízzel mossuk le. Makacsabb szennyeződésekhez először ecettel kell áttörölni a felületeket, s eztán alkalmazható a szódabikarbónás kezelés.

A WC-kagyló tisztításához negyed csésze sütőpor és egy csésze ecet vagy bórax és citromlé keverékét öntsük a kagylóba, és hagyjuk néhány percig hatni. A fürdőszobában a penész is gyakran okoz problémát. Ennek eltávolításához cédrusfaolajjal átnedvesített ronggyal vagy 1 liter felmelegített ecet és 1 liter meleg víz keverékével töröljük át a problémás területet.

Konyha

A konyhabútor citrommal való átdörzsölése fertőtlenít, a fél csésze só és négy liter víz megmelegített keveréke pedig segít a lefolyó tisztításában. A sütő tisztává varázsolásához háromnegyed csésze sütőporból, negyed csésze sóból és negyed csésze vízből álló massza használható.

Oldalak