A csokoládé előkészítése:
Először durvára vágjuk mindkét csokoládéfajtát, és kb. az ötödét félretesszük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a maradék csokoládét.
A csokoládéformák előkészítése:
Közben előkészítjük a formákat. Az olvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük a félretett csokoládét. Annyi csokoládét öntünk a formába, hogy mindenhol egy vékony réteg vonja be a belső felületét. A formát megdöntve eloszlatjuk a csokoládét az oldalfalakon is. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, amíg megdermed.
A töltelék elkészítése:
Közben kivesszük az Kadayif tésztát a csomagolásból, és felmelegítjük a vajat egy serpenyőben. A tésztát durvára vágjuk (ollóval egyszerűen megoldható), majd aranybarnára pirítjuk a vajban. Egy tálba tesszük, és összekeverjük a pisztáciapasztával vagy pisztáciakrémmel, a tahinivel és egy csipet sóval. Hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ha édesebbre szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés cukrot is.
A csokoládé megtöltése:
A megdermedt csokoládéformákat kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a Kadayif tésztás tölteléket. Ezután visszatesszük a hűtőbe, amíg a töltelék megszilárdul.
A csokoládé lezárása:
A maradék csokoládét újra felolvasztjuk, majd ráöntjük a töltelékre, hogy lezárjuk a csokoládét. Ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul, és kész is a házi dubai csokoládéd!
3/3
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Elkészítés:
A csokoládé előkészítése:
Először durvára vágjuk mindkét csokoládéfajtát, és kb. az ötödét félretesszük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a maradék csokoládét.
A csokoládéformák előkészítése:
Közben előkészítjük a formákat. Az olvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük a félretett csokoládét. Annyi csokoládét öntünk a formába, hogy mindenhol egy vékony réteg vonja be a belső felületét. A formát megdöntve eloszlatjuk a csokoládét az oldalfalakon is. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, amíg megdermed.
A töltelék elkészítése:
Közben kivesszük az Kadayif tésztát a csomagolásból, és felmelegítjük a vajat egy serpenyőben. A tésztát durvára vágjuk (ollóval egyszerűen megoldható), majd aranybarnára pirítjuk a vajban. Egy tálba tesszük, és összekeverjük a pisztáciapasztával vagy pisztáciakrémmel, a tahinivel és egy csipet sóval. Hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ha édesebbre szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés cukrot is.
A csokoládé megtöltése:
A megdermedt csokoládéformákat kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a Kadayif tésztás tölteléket. Ezután visszatesszük a hűtőbe, amíg a töltelék megszilárdul.
A csokoládé lezárása:
A maradék csokoládét újra felolvasztjuk, majd ráöntjük a töltelékre, hogy lezárjuk a csokoládét. Ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul, és kész is a házi dubai csokoládéd!