A csúnya az új szép - Avagy miért is menő ronda pulcsiba bújni?

Veled is megesett már, hogy a nagymamádtól karácsonyra egy csúnyácska kötött pulóvert kaptál, de csak Szenteste merted felvenni, az iránta érzett szeretetből? Ha igen, akkor most eljött a te időd, mert hazánkban tombol a ronda pulcsik trendje! Utánajártunk honnan is ered ez a dilis divat!

Hálás köszönet, Mr. Darcy!

Néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy a karácsony közeledtével ocsmány kötött pulóverekben vagy szvetterekben járjunk-keljünk, ám csúnya pulcsit húzni ma már igenis sikkes. Hogy az ízléstelen, karácsonyi ihletésű kötött áruk újra divatosak, azt többek között a Bridget Jones naplója egyik jelenetének köszönhetjük. Annak a jelenetnek, amelyikben Marc Darcy önelégült arccal feszít a rénszarvasos pulóverében. Miután a 2001-es produkció kultuszfilm lett, Nagy-Britanniában és Amerikában elszaporodtak a rénszarvasos darabok.

Bár az ötvenes években az Egyesült Államokban előszeretettel hordtak ilyen holmikat és Bill Cosby komikus is gyakran mutatkozott nevetségesen ronda szvetterekben a Cosby Show-ban, ez a különös szokás hazánkban csak néhány éve menő.

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!