Lifestyle

7 pszichológiai törvény, amely akaratod ellenére irányít téged

Hiába az önismeret és a tudás, még a legerősebb akaratú emberekre is hatással vannak ezek a berögződések.

Nem tudjuk uralni a gondolatainkat

Életünkben számos olyan esemény történik, amelyet gyakran igen nehéz megérteni, vagy éppen megmagyarázni. Ilyen lehet például az, hogy vajon a látnokok, hogyan képesek megjósolni a jövőt, vagy éppen miért olyan ijesztő, ha be van törve egy ház ablaka? A kutatók természetesen ezekre is megtalálták a megfelelő magyarázatot, kiderült ugyanis, hogy az emberek szinte mindig egy előre megírt forgatókönyv, szkript alapján cselekednek, vagyis roppant kiszámíthatóak vagyunk. Részletek a galériában!

A tanult tehetetlenség elmélete A tanult tehetetlenség olyan viselkedési zavar, amelyben az ember nem próbál semmit tenni élete javítása érdekében, pedig lehetősége van tenni ellene. Miért hívják „tanultnak”? Mert senki sem születik azzal a gondolattal, hogy az akadályok leküzdése haszontalan. Ez a gondolat sok stressz, vagy többszörös kudarc után jelenik meg. Az emberek feladják, és elkezdik azt hinni, hogy semmi sem múlik rajtuk, különösen azután, hogy számos csapást kapott magától az élettől. Íme egy példa a való életből: az ember kétszer megbukott az egyetemre való bejutáshoz szükséges vizsgákon, nagyon kevés pénzért keményen dolgozik, és nem tud szabadulni egy mérgező kapcsolatból. A megoldás egészen egyszerűnek tűnik: készülj fel a vizsgára, keress másik állást, válj el, és megszűnnek a problémáid. De valaki, akit tehetetlen, nem lát könnyű kiutat, és továbbra is elviseli a fájdalmat.
Kattints a további képekért!

Mi a sikeres állásinterjú kulcsa? Natalie Fisher, karriertanácsadó szerint csupán 5 mondaton múlik, hogy a helyszínen megkapod-e a kiszemelt pozíciót. Mutatjuk, melyek ezek.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.