Lifestyle

Hatvanöt év után végleg bezár Budapest legendás cukrászdája

A Budapest Cukrászda 1957 óta működött a Bródy Sándor utcában, az üzemeltetők most a rezsiköltségek erőteljes növekedése és az infláció miatt döntöttek úgy, hogy nem folytatják tovább.

Nem nyitnak ki többé

Bezárja kapuit a legendás Budapest Cukrászda a főváros Palotanegyedének szívében, a Bródy Sándor utcában - írják a vendéglátóipari egység hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. A Telex.hu telefonon tudakolta az üzemeltetőktől a bezárás konkrét okait, s megtudták: "a családi vállalkozásban már a harmadik generáció üzemeltette a Facebookos kommentek alapján rendkívül népszerű cukrászdát, amelynek bejárata felett a még a rendszerváltás előtti időkben hagyományos fényreklám hirdette az üzlet nevét."

A Józsefváros.hu úgy tudja, a döntéshez végül a rezsiköltségek erőteljes növekedése, a hatalmas infláció és az alapanyagok drágulása vezetett. „Megroppantunk, külső segítség nincsen” – írták a Józsefváros.hu-nak válaszukban.

"Kedves vendégeink! Sajnálattal értesítjük önöket,hogy gazdasági okok miatt üzletünk végleg bezárásra kényszerült. Köszönjük,hogy az elmúlt évtizedekben megtiszteltek minket bizalmukkal" - áll az imént említett Facebook-bejegyzésben, mely a Budapest Cukrászda saját oldalán olvasható.

Hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.