6 hiba, amit el kell követned – legalább egyszer az életben

Mire való a hiba? Arra, hogy tanuljunk belőle. Vannak olyan ballépések, amikbe szinte kötelező legalább egyszer az életben belefutni, mert a „segítségükkel” tudunk a legtöbbet fejlődni. Mutatjuk, melyek ezek!

Megbízni azokban, akikben nem kellett volna

Kezdetben még senki nem gyanakvó, sőt, mindenkihez optimistán, nyitottan, szabadon viszonyul. Igaz? Te sem úgy kezdted a „pályafutásod”, hogy a barátaid, munkatársaid hátsó szándékait lested úton-útfélen. Ennek a - mondhatjuk azt, hogy - naivságnak az a következménye, hogy azokban is megbízunk, akikben nem kellene, és csalódunk. Semmi baj, ilyen az élet. Ha okos vagy, akkor csak néhányszor esel bele ebbe a csapdába, és tanulsz belőle. Ne féltsd tehát magadat ettől, mert ez az egyetlen és legjobb módja annak, hogy később már biztosan tudd, kitől tartsd a három lépés távolságot.

Rossz pénzügyi döntést hozni

De igazán rosszat. Ebből egy is elég, mert ha nagyon mellényúltál, akkor holtbiztos, hogy okulsz belőle. A pénz manapság már létkérdés, ám nem biztos, hogy mindenki egy apró tanácsadóval a zsebében születik, aki javasolja, mit és hogyan fektessen be, vagy milyen döntéseket hozzon. Ne ostorozd magad, ha egy átgondolatlan financiális elhatározás miatt majdnem földönfutó lettél, inkább örülj, hogy te már legalább megtanultad a leckét, amit bárhol, bármikor fel tudsz mondani.

Nem megfelelő pályát választani

Hány olyan emberrel találkoztál, akik elvégeztek egy iskolát, elkezdtek dolgozni, és több hónap vagy több év után jöttek rá arra, hogy nem ez a számukra megfelelő pálya, így váltottak? Mennyi bátorság kell ehhez, mennyi erő és elszántság? Kevés csodálatra méltóbb dolog van annál, mint beismerni, hogy eddig a rossz úton haladtál, és itt az ideje, hogy változtass. Egyetlen módja van annak, hogy megtaláld, mit is szeretnél a legjobban csinálni: sok mindent kipróbálsz, és végül megtapasztalod, milyen érzés, ha rábukkansz az igazira. Ne hidd, hogy csak az időt pazaroltad, amikor olyan munkát végeztél, amit valójában nem is akarsz. Nem – ezzel csak közelebb kerültél a célodhoz.

Fotó: blog.mymsaa.org

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!