Lifestyle

Ősi tudás Amazóniából - 5000 éve élnek fenntarthatóan az őslakosok

Egy friss kutatás szerint az amazóniai őslakosok 5000 éve élnek úgy, hogy az mintaként szolgálhat a környezeti károk visszaszorításában.

Az erdők védelmében

A szakemberek Peruban, a talaj különböző rétegeit vizsgálva kezdték el kutatni a lehetséges emberi hatások mikroszkopikus, fosszilis nyomait.

A vizsgálatok során megállapították, hogy erdőírtásnak, földművelésnek vagy a környezet egyéb módon való megváltoztatásának nincs nyoma, vagyis az amazóniai őslakosok többezer éve élnek harmóniában a természettel anélkül, hogy azt meg akarnák változtatni – olvasható a BBC hírportálján.

A kutatás eredményeit az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának folyóiratában (PNAS) publikálták.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.