Lifestyle

5 dolog, amit sose pakolj a mosogatógépbe: visszafordíthatatlan károkat okozhatsz, ha mégis így teszel

Bár a mosogatógép szinte bármit elmosogat helyettünk, bizonyos konyhai eszközöket mégsem szabad bepakolnunk.

Erre mindig érdemes figyelni

A mosogatógép használata alapvetően nem túl nagy kihívás, hiszen csak átolvassuk a használati utasítást, és már indíthatjuk is, később pedig már fejből is megtunuljuk, mikor mit kell beállítanunk. Ennek ellenére rendszeresen követünk el apró hibákat, amelyekkel vagy a konyhai eszközökben, vagy a háztartásai gépekben teszünk kárt és rövidítjük az élettartamukat anélkül, hogy tudnánk róla. Galériánkban felsoroljuk, miket nem szabad belepakolni, ha jót akarunk magunknak - és persze az edényeknek:

A túl forró víz tönkreteszi, elkorhasztja a fát, a legrosszabb esetben pedig repedéseket okoz és akár el is törheti - ami a mosogatónak sem tesz jót. Fa anyagot semmiképp nem szabad a gépbe tennünk.
Kattints a további képekért!

Ezzel a filléres trükkel búcsút inthetsz az idegesítő vízfoltoknak és opálos poharaknak – mindössze két dologra lesz szükséged, amelyek valószínűleg már egyébként is megtalálhatók az otthonodban.

Leadfotó: 123rf
Forrás: homesandgardens.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jean Harlowból sugárzott a szexualitás, korának egyik legnagyobb ikonja volt, akit nők ezrei utánoztak – halála előtti napokban azonban a színésznőn egy furcsa, egészen kiábrándító tünetet...
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.