40 bűntény helyszínén találták meg a DNS-ét Európa-szerte – Évtizedes rejtély oldódott meg

Több mint tíz évig nyomoztak a nagyon veszélyesnek titulált sorozatgyilkos után, akinek DNS-ét több bűnhelyen megtalálták, szerte Európában.

Nem bukkantak a nyomára

1993 és 2009 között több mint negyven bűnügyi helyszínen találták meg annak a nőnek a DNS-ét, akit a heilbronni fantomnak és az arc nélküli nőnek is elneveztek a nyomozók, akik azt hitték, igazi géniusszal van dolguk, akinek mindig sikerül meglógnia előlük. Többek között francia, osztrák és német tetthelyeken azonosították a genetikai örökítőanyagát. Gyilkosságtól kezdve, drogügyön keresztül, egészen rablásokig felmerült, hogy benne van a keze a dologban. De sehogy sem sikerült a nyomára bukkani, ugyanis egy adatbázisban sem találtak az övével egyező mintát.

Először egy teáscsészén találták meg a DNS-ét, ami egy 62 éves meggyilkolt nő teste mellett volt. Az asszony halálát fojtogatás okozta németországi otthonában még 1993-ban. Nyolc évvel később egy újabb emberölés kapcsán azonosították a rejtélyes nőt, a 61 éves német férfi áldozatot szintén megfojtották. Egy konyhai fiókon hagyott nyomot maga után, és mivel a két eset között hasonlóságot véltek felfedezni, ezért gondolták, hogy egy sorozatgyilkossal van dolguk.

És az arctalan nő újra, és újra felbukkant a következő hónapokban. Többek között egy játszótéren talált heroinos tűn, egy betörés helyszínén eldobott kekszen, és egy Heilbronnból lopott autón is megtalálták a DNS-ét.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak