Lifestyle

3 trükk, amin az életed is múlhat - ezekről nem esik elég szó az autósiskolában

Odáig rendben, hogy megtanuljuk a KRESZ szabályait és átmegyünk a vizsgákon, ám van néhány apró kis nüansz, amit érdemes elsajátítani, hiszen sokkal kényelmesebbé, sőt, biztonságosabbá tehetik a vezetést.

Így ülj helyesen

Az első ilyen példa erre az ülés megfelelő pozíciója. Annyira egyszerűnek és egyértelműnek tűnik ez a "feladat", ám a gyakorlatban a legtöbben nagyon elszúrják. A helyes testtartás valahogy így fest:

  • A háttámla szinte egyenes, a láb a kuplung benyomásánál ki van nyújtva, tehát ennyire kell előrehúzni az ülést.
  • A kar hajlított pozícióban van, tehát a kormánykerék viszonylag közel van a mellkashoz.

Miért olyan fontos ez? Azért, mert a nagyon hátradöntött ülés könnyen elalváshoz vezethet a hosszabb utakon, illetve, ha ütközésnél automatikusan kinyújtjuk a kezünket és lábunkat, ami egyenes pozíciót vesz fel, akkor nagyobb térd és könyöksérüléseket szenvedhetünk, míg a hajlított pozícióban erre kisebb az esély.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.