Lifestyle

3 trükk, amin az életed is múlhat - ezekről nem esik elég szó az autósiskolában

Odáig rendben, hogy megtanuljuk a KRESZ szabályait és átmegyünk a vizsgákon, ám van néhány apró kis nüansz, amit érdemes elsajátítani, hiszen sokkal kényelmesebbé, sőt, biztonságosabbá tehetik a vezetést.

Így ülj helyesen

Az első ilyen példa erre az ülés megfelelő pozíciója. Annyira egyszerűnek és egyértelműnek tűnik ez a "feladat", ám a gyakorlatban a legtöbben nagyon elszúrják. A helyes testtartás valahogy így fest:

  • A háttámla szinte egyenes, a láb a kuplung benyomásánál ki van nyújtva, tehát ennyire kell előrehúzni az ülést.
  • A kar hajlított pozícióban van, tehát a kormánykerék viszonylag közel van a mellkashoz.

Miért olyan fontos ez? Azért, mert a nagyon hátradöntött ülés könnyen elalváshoz vezethet a hosszabb utakon, illetve, ha ütközésnél automatikusan kinyújtjuk a kezünket és lábunkat, ami egyenes pozíciót vesz fel, akkor nagyobb térd és könyöksérüléseket szenvedhetünk, míg a hajlított pozícióban erre kisebb az esély.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Kezdetben minden zuhany káprázatos és csak úgy csillog a tisztaságtól: a csempe szép fehér, a fugák makulátlanok és az üvegajtók teljesen átlátszók. Ám az idő múlásával, akármilyen rendszeresen is...
Sztárok
Harry herceg nyitott lenne a békülésre, főleg most, hogy édesapja, III. Károly, valamint sógornője, Katalin hercegné is súlyos betegségben szenvednek. Vajon van egyáltalán erre esély?
Fashion&Beauty
A dús szemöldök az egyik legnagyobb trend idén, amiről mindenki csak álmodozik. Azonban, ha megfogadsz pár egyszerű tippet, gyorsan elérheted a tökéletes formát, méghozzá természetes úton, rövid idő...