Lifestyle

Éjfél után egy perccel született meg az első újévi baba Magyarországon: a kis Blanka a család második gyermeke

3430 gramm súllyal, 49 centisen jött a világra az idei év első újszülöttje Magyarországon - írja az MTI.

Ő a család második gyermeke

A zalaegerszegi Szent Rafael Kórházból maga az édesanya tájékoztatta az állami hírügynökséget a részletekről, és elmondta, hogy a kislány a család második gyereke. Érdekesség, hogy 2023-ban is Zalaegerszegen született az év első babája.

2024 első budapesti újszülöttjeinek érkezésére sem kellett sokáig várni, hiszen az ÉPC-Honvédkórházban hajnali 2 óra 10 perckor, császármetszéssel megszületett Donát, 28 éves édesanyja első gyerekeként. A baba súlya 3080 gramm, hossza 53 centi.

Alig egy órával később, hajnali háromkor egy ikerpár, Bence és Balázs jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén. Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel születtek, családjuk első gyerekeiként. Bence súlya 1955 gramm, mérete 43 centiméter, testvére, Balázs pedig 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak, tudatta a kórház az MTI-vel.

Kellemesen enyhe, már-már tavaszt idéző időjárással kezdődik az új esztendő.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...