Lifestyle

Népszerű jelszavak, melyeket egy perc alatt fel lehet törni: íme a lista

A jelszavak világában élünk, sokaknak mégis komoly fejtörést okoz kieszelni egy frappáns, nehezen felderíthető szócskát - pedig ennek hiányában sem levelezőrendszereik, sem közösségi oldalaik, sem okoseszközeik nincsenek biztonságban.

Szavak, melyek meghatározzák az életünket

Már régóta a jelszavak virágkorát éljük a virtuális térben. Szinte nincs is olyan számottevő internetes vagy mobilos felület, mely esetében a hozzáféréshez ne lenne szükség felhasználónévre és jelszóra. Természetesen egyénenként változik, ki milyen jelszóval dolgozik. Egyesek szinte minden felületen ugyanazt a szócskát adják meg, minimálisra csökkentve annak az esélyét, hogy esetleg megfeledkeznek a jelszóról, míg mások igyekeznek változatosabbá tenni a dolgot, és egész más jelszót, illetve PIN-kódot találnak ki a bankkártyájuk, a laptopjuk, a levelezőjük, a kedvenc appjuk, na meg a közösségi oldaluk számára.

Mindig akadnak azonban olyan csekély fantáziával megáldott felhasználók, akik igyekeznek a legegyszerűbben és a leggyorsabban rövidre zárni a "jelszó-problémát". Ők rendszerint a legcikibb, leginkább képzeletszegény jelszavakkal próbálkoznak, nemcsak önmagukat téve így nevetség tárgyává, de okoseszközeik, levelezőjük biztonságát is veszélyeztetve ezáltal. De miért is mondjuk azt, hogy nevetség tárgyává teszik önmagukat? Hiszen elvileg minden egyes jelszó titkos. Igen ám, de van egy oldal, ami szinte már hagyományt űz abból, hogy közzéteszi a legnépszerűbb, na meg a leggázabb jelszavak éves listáját. Szerencsére jó szokásukkal idén sem hagytak fel.

Fotó: 123rf

Lapozz, máris mutatjuk a lajstromot!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Egy híres művésznő úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) köti össze az életét. Igazából láthatja is, mert hologram formájában lesz vele.
Sztárok
Aki leskelődni akar, az ismét megteheti, mivel elstartolt a Való Világ legújabb évada az RTL-en. Annyi biztos, hogy bizarr szituációkból most sem lesz hiány.
Lifestyle
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak a boltokban. Nem is nagyon akarunk sokat élelmiszerre költeni.