Lifestyle

2020 a Hold éve lesz - Ez vár ránk a csillagok szerint

A 2019-es év uralkodó bolygója a Merkúr volt, a 2020-as év pedig a Hold éve lesz, amikor a lélek veszi át a hatalmat.

A Hold az érzelmekre hat

A Hold a Rák jegy uralkodó bolygója, a Merkúrhoz hasonlóan gyors mozgású planéta. Változékonyságot, hullámzó hangulatot, gyors változásokat idéz elő. A Hold a lelket, a tudattalant jeleníti meg. Szimbóluma a félkör, amely a lélek és az érzelemvilág félkörét ábrázolja. Hozzá tartozik a gyomor, tüdő, méh, nyálkahártyák, leggyakoribb betegség hajlamok a Hold uralma alatt: nőgyógyászati problémák, vizesedés, gyomorsavtúltengés. Nagy szerepet játszik a legtöbb nép mágikus és vallási kultúrájában. Összefügg a Föld életritmusával: kapcsolata az árapállyal, amelyet a Földre gyakorolt vonzása idéz elő, de kapcsolatban áll minden olyan folyamattal, amelyben a gyarapodás, növekedés, kerekké válás és az elmúlás, amely mindig újra kezdődik. Különleges hatást gyakorol a női szervezet ciklusára, ezáltal a termékenységre, terhességre és minden vegetatív növekedésre, testnedvre. Eme összefüggések miatt lett a Hold a termékenység és az anyaság szimbóluma.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: Pixabay

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.