Kakaó a szépségápolásban

A kakaó nem csak a reggeli elmaradhatatlan része, de a szépségápolási rituálék különleges összetevője is. Lássuk, miért érdemes az aranyat érő barna port szépségünk megőrzésének érdekében is bevetnünk!

Öregedésgátló

Az aztékok kincse olyan polifenolok tartalmaz, melyek a szabadgyökök elleni védekezés fontos elemei, így a kakaó igazi antioxidáns, mely az öregedés lelassításában is segítségünkre lehet.

A kakaó és a csokoládé bőrre gyakorolt hatásával már évtizedek óta foglalkoznak a szépségiparban, így az derült ki, hogy a finomság nagy mértékben tartalmaz flavonoidokat, valamint fenolsavakat is, melyek a bőr épségét is hivatottak védeni. A valódi csodaszernek tekinthető kakaó egyrészt a mikrokeringést is serkenti, másrészt a bőr sejtszintézisére is kihat, így pedig csökkenti a ráncok kialakulását.

Fotó: boldsky.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.
Sztárok
Hamarosan újra rendszeresen színpadra áll majd a Nemzet Színésze.
Sztárok
Sussex hercege mindössze 12 éves volt, amikor elveszítette édesanyját egy tragikus autóbaleset miatt – Harry könyvében őszintén vallott arról, milyen gondolatok kavarogtak benne, mikor megtudta, hogy...