Meglepő! Ezt adják ebédre a gyerekeknek az iskolában szerte a nagyvilágban

Meg fogsz lepődni, hogy mik vannak.

Dél-Korea

A dél-koreai iskolai étkeztetési rendszer az egyik legjobb a világon. A tálca két legnagyobb része általában levesből és rizsből áll. A kisebb részek salátákat, tenger gyümölcseit, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz. A vékony gyerekek halolajat kapnak egy mérőkanálban. További népszerű ételeik: kimchi, szezámmagos rántott rizs mézes mártással, sütőtök burgonyaleves, zöldhagymával, borssal és polippal készült palacsinta, valamint uborka és sárgarépa saláta.

Japán

A japán iskolai ebédek majdnem ugyanazok, mint a dél-koreaiak: forró leves, rizs, baromfi vagy hal, saláta és tej. A diákok nem vihetnek saját ételt iskolába, amíg nem érik el a középiskolás szintet. Nincsenek automaták az étkezdékben, és a diákok nem az étkezdékben esznek. Fehér kabátot viselnek, és az osztálytermekben ebédelnek annál az asztalnál, ahol tanulnak is.

Nagy-Britannia

Sült burgonya, sárgarépa, rizs zabkása, saláta, gyümölcs, és egy belga csokoládé gofri. Számos iskola szerény költségvetéssel rendelkezik és ezért a diákok jobban preferálják a gyorséttermet. A gyerekek imádják. És olcsó.

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!