Home&Design

Zseniális trükk: akár napokkal is tovább élnek a vágott virágok, ha ezt csinálod velük

Néhány apró trükk és napokkal növelhető a vágott virágok élettartama.

Ezeket vesd be, ha nem akarsz túl korán hervadó csokrokat

Nincs is jobb érzés annál, mint mikor egy számunkra kedves ember egy csokor virággal lep meg bennünket - vagy épp mi magunk megyünk el és vásárolunk egy vázára valót a kevenceinkből. Egyetlen negatívuma ennek a szép lakásdekornak, hogy sajnos nem tart örökké és egy-két héten belül kénytelenek vagyunk a kukába dobni őket. Virágok terén ráadásul az sem mindegy, milyen fajtát választunk, hiszen bizonyos növények érzékenyebbek. Az olyan virágok, mint például a tulipán, a jácint és a nárcisz hamarabb elvirágoznak, míg az orchideák, a rózsák és a liliomok tovább bírják. Azonban néhány trükkel növelhetjük az élettartamukat és akár napokkal tovább illatozhatnak az otthonunkban. A trükkökért lapozd fel a galériát!

Azt bizonyára már mindannyian jól tudjuk, hogy ha jégkockát teszünk a vázába, sokkal több ideig virágoznak majd a növényeink. Ám ennyi nem elég a hosszabb élettartamhoz.
Kattints a további képekért!

Újszerű konyhát szeretnél, de nem akarsz a zsebed legmélyére nyúlni? Íme egy trükk, amiért a család és a pénztárcád is hálás lesz.

Leadfotó: 123rf.com

Longfield Gardens

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.