Villámtakarítás - Spórolj időt és tedd hatékonyabbá a lakáspucolást!

A takarítás a legmacerásabb házimunka, amit csak elképzelni lehet, ám ha hétköznap is be szeretnél időzíteni egy gyors állagjavítást, megmutatjuk, hogy hogyan tedd ezt a leghatékonyabban!

Készítsd elő a terepet

A takarítás kezdetén készítsd össze a takarítószereket, amiket használni akarsz, majd azzal a lendülettel fújd be azokat a helyeket, ahol várnod kell a hatóidőre. A WC, mosdókagyló, tűzhely pont ilyen, és ameddig összerakolod a kupit, addig is oldja a vízkövet/zsírt a szer. Mivel a fürdő és a konyha a legmacerásabb, érdemes azokkal kezdeni. Érdemes a mikróba fél pohár citromos vizet betenni két percre, aminek a párája felpuhítja a letapadt ételmaradékot, így egy megfelelő ronggyal csak át kell törölni a belső felületet és csillog is minden.

Rend a lelke mindennek

Ha az előkészítő fázissal megvagy, gyorsan lomtalanítsd a lakást. Papírzsepik, dobozok, mosatlan poharak mindenhol? Tedd a helyére őket, nevezz ki egy nagy kukát a lakás központi részén, majd dobáld bele a felesleges dolgokat, a mosatlant pedig jobb esetben a mosogatógépbe pakold be, rosszabb esetben áztasd be a mosogatóban. Ha sikerült egy viszonylagos rendet teremteni, már gyorsabban fog menni az apróságok elpakolása és mosogatás.

Ördögi konyha

A konyha azért nehezített terep, mert nem csak a zsíroldásra kell figyelnünk, hanem arra is, hogy mivel a konyhapulton dolgozzuk fel az ételt, az is tiszta legyen. A fertőtlenítős rongy megoldja a problémát, de figyelj arra, hogy utána töröld át a felületet tiszta vízzel is, hogy eltávolítsd a fertőtlenítőszer maradványait. Papírtörlő helyett érdemes kinevezni pár rongyot, amiket csak ugyanarra használsz és rendszeresen kimosod őket. Érdemes a konyhai fiókok fogantyúit is letörölgetni, mert azokon is lehetnek ételmaradékok.

Pokoli fürdőszoba

Ha az első fázisban lefújtad a fürdőszobát, csak le kell törölnöd a szereket és készen vagy. A tükröt hagyd a végére, mert az alkohol könnyen elpárolog és foltos maradhat a felület. A WC-t is érdemes kívül áttörölni bacilusölő termékkel, de ez is körülbelül két mozdulat, ezért ne hagyjuk ki a folyamatot.

Fotók: bocaratonhouseclening.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Egészség
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek manapság mindenütt jelen vannak, és gyakran ezek jelentik a legolcsóbb bevásárlási lehetőségeket. De belegondoltál már valaha, hogy vajon milyen hatással lehetnek a...
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.