Túlélési kisokos lakáseladóknak - 5 tipp, hogy ne stresszeld túl magad

Ha eladó a lakásod, akkor tudod, hogy ebben az időszakban némileg nehezebb dolgod van, ami az otthon töltött időt illeti. Az átlagosnál is jobban kell ügyelned a rendre, tisztaságra, hiszen sohasem tudhatod, mikor jelentkezik be hozzád egy érdeklődő. Most arra adok néhány tippet, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot úgy, hogy mégse kelljen az otthon töltött időd jelentős részét takarításra szentelni. Ezek a praktikus ötletek akkor is hasznosak lehetnek, ha nem aktuális az eladás, hiszen sokkal jobb formában lesz a lakásod, és egy tiszta, rendezett otthonba mindenkinek jobb hazamenni!

Tedd rendbe az ágyadat

Ha megvolt a tavaszi nagytakarítás, ideje friss ágyneműt húzni, az illata bejárja a szobát, és sokkal jobb lesz belefeküdni egy fárasztó nap után. Szerezz be egy vidám, mintás ágytakarót, amellyel sokáig frissen tarthatod az ágyneműdet. Ráadásul lakásmutatásnál is praktikus társad lehet, hiszen egy mozdulattal rendet varázsolhatsz, és elrejtheted az ágyadat az ismeretlen érdeklődők elöl - akik bizony a hálószobádba is be fognak nézni.

Csempészd be a tavaszt a lakásba

A tavaszi lendületet könnyedén belophatod az otthonodba néhány vidám párnahuzattal, egy új függönnyel, vagy egy szép vázával. Ne feledkezz meg a friss virágokról sem, ilyenkor olcsóbban juthatsz hozzá szép színes csokrokhoz, cserepes növényekhez, amelyek varázsütésre feldobják a hangulatot a szobában. Az érdeklődők is otthonosabbnak fogják találni a lakást, és ha a mutatás után visszagondolnak a látottakra, egy olyan helyre fognak emlékezni, ahová ők is szívesen mennének haza.

Szellőztess sokat

Ha érdeklődők érkeznek, akkor alapvető, hogy előtte szellőztetni kell, de ne csak ilyenkor jusson eszedbe, hiszen a szellőztetés fontosabb, mint gondolnád. A tavaszi természet illata felülmúlja még a legdrágább légfrissítőt is, a friss levegő pedig nemcsak a közérzetednek, hanem az egészségednek is jót tesz. Az alvás pihentetőbb, az otthon töltött idő pedig kellemesebb lesz, hiszen az otthon elfogyasztott reggeli is felér egy szabadban töltött, hangulatos piknikkel. Arról nem is beszélve, hogy nem lesznek egy hét után ételszagúak a frissen mosott függönyeid, így nem kell aggódnod a váratlanul betoppanó érdeklődők miatt.

Oldalak

Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?