Kipróbáltam 3 nagyon menő kütyüt -Bárcsak mind az enyém lehetne!

Kipróbálhattam három exkluzív műszaki eszközt; csajos termékteszt következik!

Okosabb, mint hiszed

Sokan úgy gondolnak az okosórára, mint 20 évvel ezelőtt a mobilra. Teljesen felesleges, haszontalan és csak „úri hóbort”. Én viszont nem ezt tapasztaltam. A munkámból kifolyólag rengeteget lógok a telefonon. És többnyire már nem a fülemet akasztom rá, hanem a szememmel csüngök rajta. Biztos nem kell bemutatnom, hogy amikor felkelek, rögtön a telefon után kapok, a reggeli kávé közben átpörgetem a híreket, majd BKV-zás közben csekkolom az Instát, és így tovább egészen lefekvésig. És egész nap úgy érzem magam, mintha én lennék telókezű Edward... Ezért is volt szó szerint felszabadító érzés, amikor végre tesztelhettem a Huawei okosóráját.

Szerelem első látásra

Szerintem nagyon jó dolog, amikor egy menő kütyüket gyártó cég a nőkre is gondol. Mert igen is, nekünk nőknek igényünk van a kifinomult formákra, dizájnra. Például ebben az esetben fontos, hogy az okosóránk ne csak funkciójában legyen tökéletes, hanem megjelenésében is passzoljon a stílusunkhoz. Nem is csoda, hogy én azonnal belezúgtam a tesztelésre kapott Huawei Watch Jewelbe, amelynek rózsaarany óraházát Swarovski kristályok díszítik és egy gyönyörű fehér bőrszíj teszi tökéletessé. Nem volt az az outfit a szekrényemben, amelyet ne tett volna egyedivé.

És másodikra is

Kapcsolati gondok

Már nagyon régóta gondolkoztam rajta, hogy beszerzek magamnak egy smartwatchot, mert meg voltam győződve róla, hogy hasznos dolog. És nem is csalódtam. Bár először az iPhone 5S telefonommal párosítottam a Huawei órát, senkinek nem ajánlom ezt a kombinációt. Mivel az órán Android Wear operációs rendszer fut, nem egészen felhőtlen a kapcsolata az iPhone-on futó iOS operációs rendszerrel. Így inkább váltottam és egy androidos telefonba tettem a sim kártyámat a teszt idejére. És láss csodát: kinyílt a világ! Sokkal több funkció volt elérhető az órán, mint az első esetben.

A párosítás a telefonnal egyszerűen, könnyen és gyorsan ment - nem kell geeknek lenni ahhoz, hogy az ember használni tudja. Ezután már nem volt megállás: telepakoltam applikációval az órát a Facebook Messengertől a Spotify-on keresztül a mestruációs naptárig. Minden olyan appot feltettem, amit rendszeresen használok. Futás közben például szuper volt, hogy anélkül tudtam számot váltani a Spotify-ban az óra segítségével, hogy meg kellene állnom kibányászni a telefonomat. Sőt, a Runtastic futós appot is sokkal hatékonyabban tudtam használni, mint telefonon, hiszen bármire kíváncsi voltam, csak ránéztem a számlapra. Az, hogy minden értesítést, üzenetet és hívást ugyanúgy megkaptam az órára, mint a mobilomra, értekezlet vagy villamoson kapaszkodás közben is jól jött. Láttam, hogy ki hív, ír és mennyire lehet fontos. Mi több: rövid szöveges üzenetben válaszolni is tudtam.

Ami nagyon tetszett

Az egyik kedvenc funkcióm volt a kézmozdulat vezérlés: ez akkor jött kifejezetten jól, amikor csomagokkal megpakolva sétáltam haza. Esélyem sem volt elővenni a telefont, viszont az óra rezgése miatt tudtam, hogy üzenetem érkezett. És el is tudtam olvasni anélkül, hogy a bármit le kellett volna tennem:

Imádtam, hogy az óra számlapjának grafikáját pár mozdulattal le lehet cserélni. Így akár naponta változtathattam ahhoz igazítva, milyen outfit volt rajtam éppen vagy mihez támadt kedvem. A közel egy hónapos próbaidőszak után nagyon hiányzott az óra. Sokszor néztem rá az üres karomra, hogy nem érkezett-e értesítésem vagy éreztem a „fantomrezgést”. Rengeteg lehetőség van ebben a kis kütyüben és aki nyitott az újdonságokra, annak mindenképpen ajánlom. Én megbizonyosodtam róla, hogy nagyon szeretnék egyet.

Fotó: phandroid.com

Oldalak