Home&Design

Hogy rakod az evőeszközöket? Minden pozíciónak külön jelentése van

Te jól csináltad eddig?

A tökéletes teríték

Annak is megvan a maga művészete, hogyan kell megteríteni tökéletesen az asztalt. William Hanson etikett szakértő megosztja tippjeit, melyek segítségével kifogástalan lesz a végeredmény, így lenyűhözhetjük a családot, barátainkat vagy vendégeinket, valamint felfedjük az egyes evőeszköz pozícionálások pontos jelentéseit is.

1. Készüljünk fel rendesen

"Amikor a vendégek leülnek az asztalhoz, rögtön szembetűnik, ha a terítés makulátlan - kristálytiszta poharak, tökéletes elrendezés -, ez arra engedi következtetni őket, hogy a vacsora is kifogástalan lesz" - magyarázza William.

2. Az evőeszközök elrendezése

"Az összes kés és kanál a jobb oldalon helyezkedik el, a villák pedig a tányér bal oldalán értelemszerűen. Mindegyik evőeszköz esetében győződjünk meg arról, hogy makulátlanok és foltmentesek - a mosogatógép gyakran hagy apró szennyeződéseket, mielőtt megterítünk, ellenőrizzük őket egyesével" - figyelmeztet a szakember. Mivel evésnél kívülről befelé haladunk, az előételes - "salátás" - villa helyezkedik el a legszélén, a desszertes - kisebb - darabok pedig egymással szemben, a tányér fölött 12 óránál - teszi hozzá William.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

3. A poharak elhelyezése

"A poharak minden esetben a jobb oldalon helyezkednek el, 14 óránál a tányérhoz képest. A vizes a kés fölött közvetlenül (de úgy, hogy az evőeszköz hegye ne érjen a talpához), a boros pedig attól jobbra (egy kicsit lejjebb). Azt is ellenőrizzük, hogy semmilyen folt ne legyen rajtuk" - fejezi be az etikett szakértő.

Az evőeszközök elrendezésének jelentése

Az alábbiakban pedig - ahogy említettük - bemutatjuk, mi az egyes evőeszköz pozícionálások pontos jelentése.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Christmas
A többség nagyon nem szereti a zselés szaloncukrot, de egyáltalán egészségesnek mondható ez a nem mindennapi állagú desszert?
Sztárok
A magyar színház- és filmrajongók nagy kedvence fájdalmasan korán, 55 évesen távozott az élők sorából. Kálloy Molnár Péter szinte az utolsó pillanatig bízott benne, hogy legyőzi betegségét, mellyel...
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...
Sztárok
Ünnepi hangolódó sorozatunkban nemrég Borzi Vivien, fotós kalauzolt el minket a karácsonyi mákos guba készítésének varázslatos világába, a múlt héten pedig Király Linda osztotta meg velünk a családja...