Home&Design

Milyen fekvésű a szobád? Eláruljuk, milyen színűre kellene festened!

A természetes fény az egyik legnagyobb tényező, amely befolyásolja a színek megjelenését otthonunkban, ezért nagyon fontos figyelembe venni a fekvést is a szoba színének kiválasztásakor.

Milyen színűre fesd a szobát?

A színek óriási szerepet játszanak életünkben, természetesen ez a szobák falaira is vonatkozik. A szobák színének kiválasztásakor nagyon fontos szereplő a természetes fény, illetve, hogy milyen irányból és milyen mennyiségben is érkezik a szobába. A ragyogó déli napsütés meleg, búzamezőre emlékeztető bézsbe burkolhatja szürke hálószobánkat, míg egy napfény nélküli mediterrán hangulatú konyha egyenesen unalmas hatást kelthet. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy szobánk színének kiválasztásakor mérlegeljük annak fekvését és ehhez igazodva döntsük el, mely árnyalat passzolna hozzá leginkább. Mutatjuk, mely színeket érdemes számításba venned a különböző fekvésű szobák esetében!

A legelőnyösebb színválasztások északi fekvésű szobák esetén Általában az északi fekvésű szobák okozzák a legtöbb problémát. Valószínűleg itt lesz a legkevesebb fény a házban, ezért a szakértők azt javasolják, próbáljuk kerülni a hideg színeket. „Az északi fekvésű szobákat semmiképpen sem tanácsos kék, vagy szürke színűre festeni, hiszen ezek a szobák kapják a legkevesebb fényt, ezekkel a színekkel pedig csak még hidegebb hatást érünk el” – mondja Sarah Lloyd, festékszakértő – „Ehelyett bármilyen melegebb pirosas, vagy bézsszínű árnyalat remek választás lehet.”
Kattints a további képekért!

Olykor megesik, hogy a szobafestést követően a végeredmény valahogy mégsem tükrözi a várt hatást. Ezt könnyedén megelőzheted néhány alapszabály betartásával.

Leadfotó: Unsplash, forrás: housebeautiful.com

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.