Ne adj ki értük pénzt, ezeket a növényeket újranövesztheted otthon

Számtalan növény újratermeszthető otthon, akár abból a részéből, amit amúgy is csak kidobnánk. Mutatunk néhányat!

Fehérrépa

Lényegében minden olyan zöldség újratermeszthető, aminek jellemzően a gyökerét fogyasztjuk. Így tehát a fehérrépa, a paszternák, a sárgarépa és a retek is. A földhöz közeli végét vágd le és tisztítsd le róla a leveleket, majd helyezd egy pohár vízbe. Ne lepje el egészen! Nemsokára felfedezel majd zöldülő hajtásokat rajta, akkor ültesd át cserépbe. Vigyázz, ne húzd ki túl hamar, a kifejlődéséhez idő kell!

Gyömbér

A téli időszak kötelező résztvevője, akár forró vízzel inhalálod megfázás ellen, akár a teádba vagy a kávédba teszed, vagy a vacsorádat ízesíti, mindig kell belőle lennie otthon. Nagyon könnyű elszaporítani: tedd egy nagy cserép tápanyagban gazdag földbe úgy, hogy a legtöbb „dudora” felfelé nézzen, majd várakozz. Ugyanazt az apró darabot akár évekig is újrahasználhatod majd.

Burgonya

Ha a tél végére a spájzodban a felhalmozott krumpliraktár csírázásnak indul, ne keseredj el! Csak temesd el 10 centi mélyre egy balkonládában vagy cserépben. A csíra felfelé nézzen! Innen már nincs más dolgod, csak várakozni.

fotók: wikimedia.org, uo.org, izeselet.hu

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!