Összeköltöznétek? – Így dekoráljatok együtt veszekedés nélkül

Az összeköltözés minden kapcsolat egyik legnagyobb próbatétele. Egyrészt izgatottan várjátok, milyen lesz együtt megélni minden napot, másrészt össze kell csiszolódnotok és elkerülhetetlenek az apróbb összetűzések. A viták már a dekorálás során megkezdődhetnek, ezért úgy gondoltuk, adunk néhány tippet, hogyan kerüljétek el a veszekedéseket.

Keveredj-kavarodj

Mindkettőtöknek lesz már néhány holmija, amit magával hoz a közös lakásba. Ezek nem feltétlenül (sőt, valószínűleg nem) illenek majd egymáshoz stílusukban, de eleinte kompromisszumot kell majd hoznotok. A stílusokat is lehet hangulatosan keverni, mivel ez most elég trendinek számít, szinte bárhonnan gyűjthettek inspirációt.

Válasszatok közös színt

Ha van egy szín, amit mindketten szerettek, legyen ez az alap. A közös pont, amire a további dekorációt építitek. Akár a falakat festitek le, vagy a saját bútoraitokat, így már sokkal könnyebb lesz közös nevezőre hozni a többi kiegészítőt.

Saját zug mindenkinek

Ha mégsem tudtok mindent elvegyíteni, akkor mindenki kapjon egy kis zugot a lakásban, amit az ő szájíze szerint rendeztek be. Ha valamelyikőtök szeret főzni, kapja ő a konyhát. Persze kis lakás esetén nem kell szobákban gondolkodni, elég ha egy kis sarkot magadénak tudhatsz.

Legyen valami új és közösen választott

Menjetek el és válasszatok együtt egy festményt vagy egy posztert a falra, egy takarót a kanapéra vagy egy izgi lámpát, ami mindkettőtöknek tetszik. Ezzel el is indultatok a közös úton.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!