Home&Design

Óriási változás egyetlen lépésben: ha csak egy szabályt fogadsz meg a lakberendezés területén, ez legyen az

Nem kell feltétlenül szakembert hívnunk, ha az otthonunk berendezésénél a tökéletes összhang és harmónia elérése a cél. Egy megfelelő fókuszpont elhelyezése ugyanis önmagában óriási változást hozhat.

Fókuszpont

A lakberendezés nem véletlenül külön szakma. Jó pár szabály van, amely alapján a szakemberek kialakítják otthonunk enteriőrjét, az egyik ilyen például a fókuszpont meghatározása. Ez általában arra a területre utal, amely azonnal megragadja a figyelmet adott helyiségben. Egyszerűen fogalmazva, ez a szoba sztárja. A különféle tereken belül a tervezők fókuszpontokat határoznak meg, hogy felhívják a figyelmet egy meghatározó bútorra vagy kiegészítőre - egy központi elemre. Ez megteremti az otthon esztétikáját, és a berendezésben is további segítséget nyújt. Hogyan tudod meghatározni a fókuszpontot? Ez az első, amit a szobába lépéskor látnod kell. Ha a nappaliban kandalló van, az például egy természetes fókuszpont. Persze nem minden szoba rendelkezik meghatározó építészeti jellemzőkkel, így számos más dolgot használhatsz egy-egy helyiség fókuszpontjához, például ablakokat, televíziót, bútort, festményt vagy egyéb kiemelkedő dekorációt. A galériára kattintva mutatunk néhány példát a fókuszpontozáshoz.

Ha van egy olyan nagy, gyönyörű növényed, amely képes azonnal elragadni a figyelmet, az megfelelő a szoba fókuszpontjának.
Kattints a további képekért!

Nagyobb otthonról álmodozol, de véges a büdzséd? Válassz térhatású tapétát. Kis tereket megbolondít, nagy falfelületekkel bíró enteriőrökben pedig néhány tízezer forintból megteremtheted az illúzió luxusát.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.