Ebbe invesztálnak most a milliomosok - íme az új háztípus, amiért rajongunk

Soha ennyi időt nem töltöttünk otthonainkban, mint az elmúlt egy évben. Nem csoda, hogy egyre nagyobb sláger az építészetben is az az új otthontípus, amelynek fenntartása költséghatékony, energiatakarékos, az életmód - amelyet kínál - pedig tökéletesen természetközeli.

Vissza a természethez - az organikus otthonokról

Ma már nemcsak az a fontos egy ingatlan esetében, hogy a fényűző berendezés és a tág terek legyenek az uralkodók, igen jelentős szempont lett az is, hogy mennyire környezetbarát? Mennyit fogyaszt? Mennyire óvjuk vele a környezetünket? Milyen anyagokból készült? Nem csoda, hogy az új szempontok sokat alakítottak a trendeken. Ennek köszönhetően, az elmúlt években nagyon felkapták az organikus otthonokat, melyek már az alapanyagokban is nagyban eltérnek a hagyományos otthontípusoktól.

Ebben az esetben, nem az eddig használt anyagokból építik meg az épületeket, hanem a természetességre törekednek. A fa, a terméskő és a bambusz igen népszerűek, az egyik kiemelt cél pedig, hogy a természetben harmóniával legyenek megépítve, igazodjanak hozzá az ingatlanok, szinte beleolvadjanak. Ami a stílust, illeti, általában rusztikus építészet jellemzi őket. Tipikus jellemzői a tágas tér, a hatalmas ablakok, melyek fénnyel árasztják el a tereket, a lekerekített formák, akár az épület, akár a berendezés esetében.

Nézd meg a leglenyűgözőbb organikus otthonokat:

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!