Modern vonalak és extrém faborítás - A fészekház

A modern vonalak szerelmeseinek biztosan tetszeni fog a különleges ház, mely 2 észt építészt meghökkentő ötletének köszönhetően vált világhírűvé.

Szétszórt lécek

A fészek- vagy gyufáskatulyaházként is emlegetett otthon Suurupiban, Észtországban található. A design az Arhitektid Muru & Pere OÜ nevű céghez köthető, akik egy 1998-ban épült családi házat varázsoltak modern luxusotthonná a 2009-es esztendőben.

Design és praktikum

Az egykor négyzetes formájú otthont a lakók a gyerekek megérkezése után bővíteni szerették volna, így szükségük volt egy emeletre, de az oldalsó irányba is ki akartak törni, mert túlságosan kocka alakú volt az épület, amit később oldalt is bővítettek.

A maradék

Az észt tervezőknek ekkor jutott eszébe egy elég extrém, de rendkívül mutatós megoldás, ami természetes alapanyagokból volt létrehozható, sőt valamelyest még költséghatékony is volt a tervezés, mert a falécek az emelet építésekor felhúzott falapokból maradtak meg egyrészt.

Fény és minta

Az elsőre kissé szokatlan borítás napközben remekük átengedi a fényt, míg az esti órákban a kifelé szűrődő világosság érdekes mintát rajzol a ház oldalára.

Fotók: shelterness.com, vamp.ee, europaconcorsi.com, Tarvo Varres

Oldalak

Szólj hozzá Te is!