Modern lámpák, amelyek magasabb szintre emelik a világítást a lakásban

A világítás egy szoba éke lehet, amennyiben a megfelelő kiegészítőt választjuk hozzá. Ma már számos extra lámpa közül válogathatunk, melyek nem csupán ékei, de fontos fókuszpontjai is lehetnek az adott térnek.

Ha mesterséges, legyen modern - extra lámpák

Sokat hozzátesz egy tér összképéhez a világítás. A minap írtunk arról, hogy mi a teendő abban az esetben, amikor kevés természetes fény jut be a lakásba, és a kieső forrást mesterséges opciókkal szükséges helyettesíteni. A cikkben megemlítettük többek között, hogy érdemes ilyenkor több oldalról közelíteni, és sok lámpában gondolkodni - mennyezeti, álló- és akár fali változatot is alkalmazhatunk az adott szobában. Nemrég azt is részleteztük még a témában, hogy hideg vagy meleg fényt célszerűbb-e használnunk az otthonunkban, hiszen ennek is számtalan permutációja létezik.

A jelszó az extra

Természetes fény hiányában tehát mesterséges világításra kell hagyatkoznunk, ehhez pedig tényleg rengeteg opciónk van. Ma már extrábbnál extrább lámpák közül válogathatunk, a következő repertoárban igyekezetünk is összegyűjteni néhány igazán modern, különleges és dekoratív darabot, amelyek ékei lehetnek a sötétebb zugoknak. Elegánsak, kiemelkedőek és fókuszpontjai is lehetnek a térnek.

Trendjelentés - geometriai alakzatok és természeti szimbólumok, nagy méretek

Ami a lámpa trendeket illeti - idén előtérbe kerülnek a fémes változatok (arany, ezüst, rose gold) mellett a matt fekete darabok, a nagyobb, tekintélyt parancsoló példányok, valamint a geometriai alakzatok és természeti szimbólumok. Akármelyik stílushoz is húzzon a szíved, mindig képzeld el, hogy festene a szobában, és miként tudnád beilleszteni az összképbe.

Sokat hozzáad az összképhez

Az olyan kiegészítőkből, mint a lámpa sokan az egyszerűbb, olcsóbb darabokat preferálják, mondván, hogy nem osztanak, nem szoroznak az összhatás szempontjából, de ez tévedés. Egy modern, extra világítás szuper dekorációja lehet a térnek, ráadásul vonzza a tekintetet, így igenis érdemes gondot fordítani a tökéletes változat beszerzésére. Termékajánlónkban találsz pár gyönyörű példányt több kategóriában.

Lőn világosság

Ha nincs elég természetes fény a lakásban, a lámpákon kívül az alábbiakkal is próbálkozhatsz:

  • világos színek - falak, bútorok és padlózat;
  • fényes felületek - főként a konyhában és a fürdőszobában (anyagok, mint a márvány vagy a kő tökéletesek erre a célra);
  • nagy üvegablakok;
  • lámpáknál fontos, hogy ne csak a mennyezetben gondolkodjunk, hanem horizontális világításban is - mehet egy álló változat a sarokba, az asztalokra egy-két kisebb darab, de a falra is választhatunk egy-egy különleges verziót.

Fotók, leadfotó: Estilofina, OBI, Bonami, Praktiker, IKEA, Lampak.hu

Oldalak