Home&Design

Legjobb kültéri burkolatok: ezekre figyelj a választásnál

Ma már nagyon sokféle típusú, színű, stílusú és anyagú kültéri burkolat közül választhatsz, ezért jó, ha van némi elképzelésed arról, hogy milyen megjelenést szeretnél elérni, és milyen anyagokat részesítesz előnyben. Cikkünkben ahhoz nyújtunk segítséget, hogy a számodra legmegfelelőbb döntést hozhasd.

A 6+1 legfontosabb szempont a kültéri burkolatok kiválasztásánál

A kültéri burkolatok képezik az ingatlan külső védőrétegét, amelynél az anyagválasztás határozza meg a végső megjelenést. Számos különböző burkolattípus és anyag közül választhatsz, többek között különböző faanyagok, kompozit táblák, fémlemezek és kőburkolatok közül. Milyen szempontokat érdemes feltétlenül figyelembe venni, amikor döntesz a különböző anyagok között?

#1 Anyagok és tartósság

Az első és legfontosabb szempont az anyagok minősége és tartóssága. A kültéri falburkolatoknak ellenállónak kell lenniük a változó időjárási körülményekkel, így az esővel, a hóval és a napsütéssel szemben is. Olyan anyagokat válassz, amelyek nem fakulnak el, nem repedeznek és nem veszítik el eredeti állagukat az évek során. A természetes kő, a tégla, a betonburkolat és a fémek ideális megoldást jelentenek.

2# Szín és stílus

A kültéri falburkolatok kiválasztásakor fontos figyelembe venni a ház stílusát és a környezetet, hogy a kiválasztott szín és minta harmonizáljon a külső tényezőkkel. Ha például egy rusztikus stílusú házról van szó, a kőburkolatok vagy a téglafalak remekül illeszkednek a megálmodott dizájnhoz.

#3 Méret és forma

A burkolatok mérete és formája is nagyban befolyásolhatja a külső megjelenést: a nagyobb burkolatokkal vizuálisan tágasabb hatást érhetsz el, míg a kisebb elemekkel részletgazdag kialakítást hozhatsz létre. A formák és a minták változatossága lehetőséget ad a kreativitásra a tervezés során.

slate design kültéri burkolatok

#4 Könnyű karbantarthatóság

A kültéri falburkolatoknak könnyen karbantarthatónak kell lenniük, hogy hosszú távon is megőrizzék esztétikus megjelenésüket. Kerüld az olyan anyagokat, amelyek nehézkesen tisztíthatók vagy gyakori karbantartást igényelnek.

#5 Ellenállóképesség a hőmérséklet-ingadozással és az UV-sugárzással szemben

A külső falburkolatnak ellenállónak kell lennie a hőmérsékletingadozásokkal és az UV-sugárzással szemben. Az intenzív napsütés és a hideg időjárás is megterhelő lehet a burkolatok számára, ezért olyan anyagokat részesíts előnyben, amelyek ellenállnak ezeknek a tényezőknek.

#6 Költségek

Természetesen az ár-érték aránynak is stimmelnie kell, ezért a végső döntésnél érdemes figyelembe venni a költségeket, mérlegelve a kiválasztott anyag előnyeit és hátrányait, a kivitelezés egyszerűségével és gyorsaságával együtt.

+1

Természetesen mindezek mellett a szemet gyönyörködtető látványról sem szabad megfeledkezni, ezért mindenképp olyan burkolat mellett tedd le a voksod, ami tetszik Neked, hiszen ez hosszú évekre meghatározza otthonod stílusát.

A világ egyik legvékonyabb kőburkolata már Magyarországon is kapható

2013 óta már itthon is beszerezhetők az ultravékony Slate Design kőburkolatok, amelyek már számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet. A kőfurnérok valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony kőburkolatok. Téglára, csempére és gipszkartonra szintén felragasztható. A kültéri homlokzatburkoláson túl pedig akár beltéri falburkolásra is sokrétűen felhasználható.

Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? Folyamatosan megújuló árukészletünkből akár 2-3 napos határidővel is tudjuk teljesíteni a megrendeléseket. A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalatunk nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja. Termékeink már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.

Lead fotó, fotó: Slate Design

Oldalak

Home&Design
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.