Ezek lesznek 2020 legütősebb konyhatrendjei

Fotókon az idei év legszebbjei.

Konyhatrendek 2020

Meglátni és azonnal szerelembe esni: mindenki vágyik erre a földöntúli érzésre, és nem csak akkor, amikor élete párja a tét. A konyhák megszállottjai is pontosan tudják, hogy a keresés csak akkor ér véget, amikor megtaláltad az igazit. Otthonod központi helyiségének megtervezéséhez azonban nem elég kizárólag az érzéseidre hagyatkozni, ismerned kell a legújabb trendeket és a szakértők tanácsait is. Íme 2020 legütősebb trendjei.

Márvány és természetes kő

Legyen szó munkapultról, padló- vagy falburkolatról: a márvány örök. Nemes és kifinomult felület, ami sosem megy ki a divatból. A carrarai márvány mellett a kvarc, gránit és más természetes felületek is jó alternatívák lehetnek a luxus hangulat megteremtéséhez. A különböző erezetek és színárnyalatok választéka igen széles, a klasszikusan szép felületet pedig keverhetjük, lazíthatjuk más anyagokkal és színekkel. Innovatív megoldás például a kőfurnér, amely egy sokféleképpen alkalmazható rugalmas és nyers hatású felület.

Tipp a profiktól: ha a pult meghosszabbításaként a konyha hátfalán is ugyanazt a burkolatot futtatod végig, azzal letisztult, kortárs megjelenést érhetsz el.

Színek, színek, színek

A fehér konyha a márványhoz hasonlóan időtálló, továbbra is nagy népszerűségnek örvend, de aki szeretne merészebbre váltani, az feldobhatja otthona központi terét aktuális trendszínekkel. Idén a zöld szinte bármelyik árnyalatából választhatsz: a drámai és elegáns hangulatot kedvelőknek a mély, intenzív zöld árnyalatokat ajánljuk, a fenyőzöld, a petróleumzöld és a hűvösebb hamvaszöld árnyalatok pedig kortárs és időtálló megoldást jelentenek, emellett frissességet és nyugalmat árasztanak. A gazdag mélykék, a bordó, a terrakotta, az okkersárga a karakteresebb trendszínek közé tartoznak, de 2020-ban a meleg, föld árnyalatok, és a kifejező, lágy pasztellek, mint például a púderrózsaszín is előtérbe kerülnek. A kérdés csak az, hogy mivel viszünk színt a konyhába: a bútorokkal, a burkolattal vagy a gépekkel, berendezésekkel?

Tipp a profiktól: kétségkívül az a legköltségkímélőbb, ha a kis- vagy nagy konyhai gépeket cseréled le. Szerencsére egyre szélesebb a választék, a különböző gyártók a trendeknek megfelelően dobnak piacra színes hűtőszekrényeket, sütőket vagy éppen kenyérpirítókat.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Konyhakiállítás

Oldalak

Szólj hozzá Te is!