Így lehet egyedi, mintás falad otthon - egyszerű DIY megoldások

Ha magadnak csinálod, nagyobb lesz a sikerélmény - főleg, ha megfogadsz néhány praktikus tanácsot.

DIY falfestés

Nem véletlen, hogy a DIY - vagyis a csináld magad-típusú - dekorációk olyan népszerűek manapság a lakásszépítésben. A saját kezű alkotásoknak csak a képzeletünk szab határt, így aztán bárki könnyedén látványos és egészen egyedi változásokat érhet el otthonában. Ha minőségi termékekkel és eszközökkel dolgozunk, garantált a sikerélmény is.

A falfestés már korántsem olyan nagy ördöngösség, mint korábban, így az egyedi faldekorációk készítését sem kell másra bízni, ha kedvünket leljük otthonunk csinosításában, felfrissítésében. A megújulás sokféleképpen történhet, és akár egy kisebb falszakasznak is nekiláthatunk, nem muszáj egy teljes helyiségben gondolkodnunk ahhoz, hogy látványos változásokat idézzünk elő. Engedjük szabadjára a fantáziánkat és kísérletezzünk a színekkel, formákkal!

Hogyan kezdjük bele?

Az első és legfontosabb feladat a megfelelő színek, árnyalatok kiválasztása, hiszen sok minden függ tőle: ha azt szeretnénk elérni, hogy faldekorációnk belesimuljon otthonunk színvilágába, mindenképpen hasonló árnyalatot válasszunk, mint ami az adott helyiségben domináns, vagy köszönjön vissza egy hangsúlyos bútor, textil színvilága. Ha viszont arra vágyunk, hogy a minta szinte „leugorjon” a falról, akkor akár jöhetnek a most trendi korall, mélyzöld, mélykék vagy mustársárga árnyalatok is.

Következő lépésként gondoljuk át a minta megtervezését. Itt alapszabály, hogy ha kisebb falrészt dekorálunk, akkor inkább apróbb mintákat válasszunk, hogy ne nyomjuk össze a teret. Nagyobb felületeknél viszont méretesebb ábrákban is bátran gondolkodhatunk.

A kreatív mintázáshoz felhasználhatunk meglévő háztartási kellékeket is. A hagyományos eszközök – ecset és festőhenger – mellett simán bevethető a mosogatószivacs, kötözőspárga, buborékfólia, maszkolószalag vagy dekorgumi is.

Fotó: Poli-Farbe

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!