Íme, a trükk: így maradnak sokáig frissek a vágott virágok

Egy szép csokor vagy csak pár szál virág mindig üdébbé és stílusosabbá teheti otthonunkat, persze egészen addig, amíg el nem hervadnak. Egy virágkötő szakember adott nekünk pár tippet, amivel tovább megőrizhetjük a vágott virágok szépségét!

Az elsődleges aranyszabály

Aranyszabály, hogy mielőtt a virágokat a vázába helyezzük, alaposan mossuk el azt, hisz így megszabadulhatunk a baktériumoktól és az egyéb szennyeződésektől is. Az átlátszó vázákban makacs vízkő telepedhet le, amit ha nem szeretnénk vegyszerekkel eltüntetni, akkor próbáljuk meg egy kis ecettel fellazítani. A vázába helyezés előtt vágjuk vissza a virágok szárát 2-3 centivel, majd pár naponta ismételjük meg ezt a műveletet, kivéve a tulipánok esetében. A száron lévő levelek egy részét is érdemes eltávolítani, hisz a vízbe lógva ezek hamar rohadásnak indulhatnak, felgyorsítva ezzel a hervadást. A virágokat langyos vízbe tegyük és ha van rá lehetőségünk, akkor adjunk a vizükhöz a speciális, hervadást megakadályozó szerekből, amit a kertészetekben és virágboltokban is beszerezhetünk. A virágokat mindig szálanként rendezzük el a vázában, ne pedig úgy összefogva, ahogyan szedtük őket.

Egyes virágfajták különleges bánásmódot igényelnek. Lapozz a tudnivalókért!

Fotó: Pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2