Így lesz mindig rend és tisztaság az otthonodban!

Úgy érzed, hogy sosincs rend az otthonodban? Már nem látod át a ház körüli teendők végtelenül hosszú listáját? Íme pár tipp, ami segíthet abban, hogy rendszert teremts és mindig ragyogjon az otthonod!

Listák

Listázni jó, hisz így sosem felejtesz el semmit, átlátod a dolgokat, jobban be tudod osztani az idődet és jóleső érzés tölt el, amikor valamit végre lehúzhatsz a felírt teendők közül. Nem csak a bevásárlások alkalmával érdemes listát írni, de például a hűtőn elhelyezett jegyzettömb is segíthet, hogy ne csak a beszerzésre váró termékeket, de a heti feladatokat és a sürgős ügyeket is átlássuk. Ha eddig nem volt semmilyen rendszer, akkor itt az ideje, hogy egy naptárt vagy egy letörölhető táblát is beszerezzünk, amin nem csak az adott nap elvégzendő feladatokat és munkákat (porszívózás, csekkek feladása stb.) gyűjtjük, de a fontos dátumokat, eseményeket, emlékeztetőket is felírhatjuk, vagy akár munkabeosztást is készíthetünk.

Időbeosztás

A legjobb az, ha a háztartást is úgy igyekszünk megszervezni, mint egy hivatalt. Minden héten jelöljünk ki egy időpontot a levelezések és a számlák intézésére, tervezzük meg a jövő heti teendőket. A háztartási munkákat is érdemes lehet helyiségekre vagy munkafázisokra bontani, hisz így nem a hétvégét kell rááldoznunk arra, hogy rendet teremtsünk. Fontos azonban, hogy mindig hagyjunk magunknak szabadidőt, pihenésre szánt perceket.

Fotó: waterstories.nestle-waters.com

Oldalak

  • 1
  • 2