Home&Design

Lehetetlen félrenézni: ez a design lesz 2024 egyik legnagyobb lakberendezési trendje

Most már biztos: jövőre visszatérnek a hipnotikus minták a lakberendezésben. Mutatjuk, melyik helyiséget veszik be elsőként.

Könnyű beleveszni

2024 gyorsabban közeleg, mint gondolnánk, vele együtt pedig az újévi trendek is. A lakberendezési stílusjósok szerint jövőre egy bizonyos dizájn fog uralkodni - már ami a fa borítású padlókat, bútorokat és kiegészítőket jelenti - ez pedig nem más, mint a laza mintájú, bonyolult fa furnérozású hipnotikus minta. Maga a hipnotikus tervezés egyébként az 1980-as években Ettore Sottsass-szal, a memphisi formatervezési mozgalom úttörőjével kezdődött. Ezt a tervezési korszakot az 1950-es években és az 1960-as évek elején népszerű – és ma is trendben lévő – századközép modern dekoráció visszafogott minimalizmusára válaszul fejlesztették ki.

Mutatjuk is, kattints a galériára!

Az olasz ALPI tervezőcég újraalkotta a Sottsass furnért, és a nagy, hullámos mintája valóban transz-szerű érzést kelt. Ellentétben a parasztházakban és a kortárs dekorációban használt visszafogott és vadul népszerű halvány fával (gondoljunk csak a fehér tölgyre és a juharra), a sotsass furnér a maga „nézz rám” stílusával leginkább a konyhákat veszi be, azok középpontjában áll, nem pedig háttérként funkcionál.
Kattints a további képekért!

Visszatért a 70-es évek stílusa, és szinte mindenki odáig van érte.

Leadfotó: 123rf.com

via

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle