Így kerülheted el a háztartási baleseteket

Biztosan veled is előfordult már, hogy takarítás közben ért egy kisebb baleset, megvágtad az ujjad, vegyszeres kézzel nyúltál a szemedbe és hasonlók. Ha nem figyelünk oda, ennél sokkal komolyabb dolgok is történhetnek, ezért nem árt vigyázni. Összegyűjtöttünk hat dolgot, amivel kivédheted a háztartási baleseteket.

A gyerekek biztonsága

A tisztítószereket tartsuk kulccsal zárható szekrényben, sőt, ha takarítás közben csöng a telefon vagy ajtót kell nyitni, arra is ügyeljünk, hogy ne legyen a gyerek közelében tisztítószer. Persze a háziállatokra is fokozottan figyeljünk, hiszen őket is fenyegeti a mérgezés veszélye.

Címkézés

Ha nagyobb kiszerelésű tisztítószert veszünk, akkor az esetleges áttöltéskor ügyeljünk rá, hogy tiszta flakonba kerüljön, és az edény címkéjén valóban a benne tárolt anyag neve szerepeljen.

Kézkímélés

Ha erős tisztítószert használunk, akkor minden alkalommal viseljünk gumikesztyűt. Legyünk óvatosak, nehogy a fehérítő vagy a szalmiákszesz a bőrre, szembe vagy a ruházatra kerüljön. Az esetleges gőzképződésnél vagy a nagyon szúrós szagú szereknél érdemes egy kendőt tekerni az arcunk elé, így elkerülhető, hogy a káros anyagokat esetleg belélegezzük.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!