9 természetes gyomirtó, ami megóvja a növényeidet

Nem kell drága permetszerekre költened.

Gyomok elleni harc

A napsütés nem csak a virágoknak, de a gyomoknak is nagyon kedvez, azok kiirtása pedig nem egyszerű feladat. Gyakran felvesszük a kesztyűt, és úgy próbálunk küzdeni a nem kívánatos növények ellen. De kinek van kedve hetente kertet gazalni?! A másik problémát a kártevő rovarok okozzák, ilyenkor már tényleg komoly fejtörést okoz hívjunk-e permetezőt. Mi azonban tudunk pár házi praktikát, amik kifejezetten természetesek is, és nagyon hatásosak a gyomok ellen.

Fotó:Instagram/instagarden_world

Szódabikarbóna

A gyomokat egyszerűbb megelőzni, mint kiirtani, a megakadályozáshoz pedig elég egy kis szódabikarbóna. A gyomok növekedését úgy tudod a legegyszerűbben meggátolni, hogy a repedéseket és részeket megszórod vele azon a területen, ahol a kártékony növények nőnek. Abban az esetben, ha már van gyomunk a kertben, a szódabikarbóna szintén hasznos lehet. Használj belőle 1 evőkanálnyit, és szórd be vele teljesen a növényt, beleértve annak szárát és lombját is.

Asztali só

Nem is gondolnád, a gyomnövények felszámolásánál mennyire hasznos az asztali só. Hihetetlen de képes elvégezni a kiirtás nehéz feladatát, csak öntözd a sót közvetlenül rájuk. Egy csésze sót tegyél két csésze vízbe, és forrald fel, a forró oldatot pedig permetezd közvetlenül a gyomokra.

Még több házi gyomirtóért lapozz a következő oldalra!

Fotók:brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!