Ha a Hamptons stílus szerint rendezed be az otthonod, mindenki irigyel majd

Ez a dizájn irányzat a "tengerparti" névre is hallgat, de nem csupán víz mellett legális - bárki képes Hamptons stílusban berendezni az otthonát, ha tudja a trükköket - amiket most bemutatunk.

Hamptons dizájn

A STÍLUS, AMI TENGERPARTI HANGULATOT IDÉZ

Ha leírást kell adni a Hamptons dizájnról, úgy foglaljuk össze, mint ami egy kicsit minimál, kicsit skandináv, kicsit modern és nagyon letisztult. Alapvetően a világos, tágas terek, fehér, bézs és a természet színei jellemzik (óceánkék, zöld - akár a növények), mindez megspékelve modern technológiával, okos megoldásokkal, de finom, naturális anyagokkal. Képzelj el egy elegáns, kellemes atmoszférájú tengerparti nyaralót, amelyben állandóan a szabadság hangulata leng körbe. Ezt az életérzést hivatott megteremteni ez a lakberendezési irányzat, amely nem csupán vízparti ingatlanokban mutat jól.

A fény szerepe

A cikkben szereplő képek egy idealizált Hamptons stílusú enteriőrt mutatnak be, de nem kell több száz négyzetméter ahhoz, hogy elegáns legyen az összhatás. A lényeg, hogy ez a dizájn sok fényt igényel, mert világosban jönnek ki igazán a fehér, bézs színek és a természetes fa árnyalatai - plusz tényleg tengerparti atmoszférát szeretnénk teremteni, így ebből a szempontból sem utolsó a fény.

Dzsungel a lakásban

Nyugodtan kreálhatunk egy valódi dzsungelt a lakásba, a Hamptons stílus követeli a növényeket.

Amennyiben szeretnénk valami színt adni az összképhez - ha netán túl minimálnak hatna -, akkor dolgozzunk az óceán árnyalataival (türkizzel vagy égkékkel). A tengerparti stílusnak köszönhetően bátran variálhatjuk a "beach" dekorelemeket - korallokat, kagylókat is csempészhetünk a dizájnba.

Finom anyagok - a fa hatalma

Az anyagoknál jelenik meg igazán a skandináv hintés - a világos fa kiegészítők, bútorok remekül hozzáteszik a Hamptonshoz azt a melegséget, amit a nagyon letisztult, minimalista dizájnelemek elvesznek.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!