Így tűnhet sokkal drágábbnak a lakásod - egyszerű trükk a titka

Vannak olyan lakberendezési trendek, amelyek soha nem mennek ki a divatból. A fehér lakásbelső pontosan ilyen. Nézd meg, hogyan dobhatod fel ezt az elsőre unalmasnak tűnő színvilágot.

Megtévesztő lehet

Szaladnak az évek, ám a lakberendezés témakörében még mindig lehetetlen lerobbantani a dobogóról a fehér designt. Nem csoda, hiszen minden megvan benne, amire egy kifinomult ízléssel rendelkező lakástulajdonos vágyik.

  • A berendezéseket igen egyszerű egymáshoz igazítani. Ha minden fehér, letisztult lesz a végeredmény.
  • Nem lehet túlzásba vinni. Ugyanaz a bútormennyiség sokkal rendetlenebbnek és túlzónak tűnik, ha mondjuk kék színe van. Ha fehér, akkor teljesen más benyomást kelt.

  • Sokkal drágábbnak tűnik, mint amennyibe kerül. A letisztult fehér design drága, elegáns, előkelő hatást kelt.

  • Pasztell színekkel kombináld, esetleg egy kis arannyal vegyítsd, így érheted el a legexkluzívabb hatást. Mindenképpen használj színeket, ne csupán tiszta fehér legyen minden, hiszen akkor könnyen unalmas lesz az összhatás.

  • A fali képeknél is figyelj arra, hogy a berendezés árnyalatai köszönjenek vissza az alkotásról.

  • A kevesebb néha több. Ha csak egy lámpa van a hatalmas szekrényen, és egy csokor virág, hidd el, az nem kevés. Soha ne halmozd a tárgyakat, hiszen akkor odavész a letisztult hatás. Nem mellesleg, egy területen kerüld a túl sok színt. Ha például ott használtál már arany árnyalatot, akkor maradj ennél a színnél, ne jöjjön be a képbe a szürke vagy a fekete.

Íme egy kis összeállítás arról, milyen színskálában érdemes gondolkodni, ha szeretnénk megőrizni a tiszta fehér hatást, ám mégis feldobnánk valahogy.

Minimalista, fehér lakásbelső

Termékfotók: Bonami, Beliani, IKEA
Leadfotó: Pexels.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!