Home&Design

Ezeket a színeket messziről kerüld a gyerekszobában - agressziót és frusztrációt keltenek bennük

5 olyan árnyalatot mutatunk, amit a belsőépítészek sosem használnának egy gyerekszobában.

Néhány árnyalatot érdemes száműzni a gyerekszobából

Ha éppen gyermeked szobájának felújításán dolgozol vagy most tervezed születendő csemetéd első saját hálóját, érdemes nagy gondot fordítanod a választott színekre, ezek ugyanis nagyban befolyásolhatják a lurkó hangulatát - állítják a színpszichológia szakértői. Bár a kiválasztott színekkel általában az a célunk, hogy díszítsük és egyedivé varázsoljuk a tereinket, egyes árnyalatok felkavarhatják és elvonhatják a legkisebbek figyelmét. Főleg, hogy a gyerekek hajlamosak arra, hogy a környezetükből inspirálódjanak és az észlelt színek ösztönzőleg hatnak rájuk. Míg a legtöbb festékárnyalat működik egy gyerekszobában, előfordulhat, hogy az adott intenzitás és hőmérséklet nem ideális. Ugyanakkor arról sem érdemes megfeledkezni, hogy minden gyermek más - így ezek az általánosítások nem érvényesek mindenkire. Lássuk, mit mondanak a belsőépítészek, mik a kerülendő színek és hogyan lehet ezeket az árnyalatokat máshol jól alkalmazni. Részletek a galériában!

1. Világos lila A lilának vagy az élénk lilának általában vörös felhangjai vannak, ami azt jelenti, hogy az árnyalat nagy energiájú hatást fejt ki, éberen tart, és ezáltal kevésbé pihentetővé teszi a helyiséget. Míg az árnyalat remekül mutat dekorációként, egy kisfiú vagy lány hálószobájában az álmossága ellensége lehet.
Kattints a további képekért!

3 olyan színt mutatunk, ami idén már biztosan nem lesz trendi a konyhák esetében, de azt is eláruljuk, melyik 3 árnyalat váltja ezeket.

Leadfotó: 123rf.com

Livingetc.

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.