Fűszernövény termesztés a lakásban - Csak néhány apróságra kell odafigyelned

A legtöbben azt gondolják, nagy macerával jár a kedvenc fűszernövényeik házi termesztése, pedig nincs ebben semmi ördöngősség. Most megmutatjuk, mire kell odafigyelned, ha ezentúl te is szeretnél a legfrissebb fűszerekkel főzni!

Bazsalikom

A bazsalikomot szinte mindenki szereti és gyakorlatilag bármilyen ételt finomabbá varázsolhatunk vele, pláne ha a friss leveleit használjuk fel. Ahhoz, hogy a lakásban is sikerrel termesszük, szükségünk lesz egy növény csíráztató tálcára, amit a nagyobb áruházakban a kertészeti osztályon találunk meg. Az sem mindegy, milyen földet választunk, a legjobb egy közepes minőségű palántaföldbe vetni a magokat. Locsoljuk naponta, de ne pohárból és ne öntözőkannából, inkább vegyünk szórófejes palackot. Ha a növénykék egy kicsit megerősödtek, ültessük át őket közepes cserepekbe, amelyekbe maximum 2-3 szár kerül belőlük. Érje őket sok napfény, locsoljuk naponta. Hamarosan szüretelhető lesz.

Kapor

A kaprot tápanyagban dús, de üde talajba ültessük, majd helyezzük el a lakás valamelyik hűvösebb, de napos pontján, például a konyhaablakban vagy az üvegezett verandán. A locsolást ne vigyük túlzásba meleg időszakban sem, kisebb a vízigénye, mint a bazsalikomnak. Mindig a legfiatalabb hajtásokat használjuk a főzéshez, dekoráláshoz.

Lapozz a továbbiakért!

Fotó: flickr.com, healthyfig.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!