Home&Design

Igazi túlélők: íme, 6 párakedvelő növény, amivel bátran díszítheted a fürdőszobádat

Nehéz olyan növényt találni, ami a sötétebb és nyirkosabb fürdőszobában is otthon érzi magát, sőt a magas páratartalom sem zavarja. Következzen 6 fürdőszobai túlélő!

Szobapáfrány

Az egyik legkedveltebb fürdőszobai növény a páfrány, legyen szó akár a sima, akár a göndör levelű változatról. Az üde zöldben pompázó, dús növény nem csak a polcra vagy a mosdókagylóra helyezve mutatós, de akár függőkosárban is tarthatjuk. Minél magasabb a páratartalom, a páfrány annál több vizet igényel, ám arra ügyeljünk, hogy sose álljon alatta a víz, inkább rendszeresen permetezzük vízzel a leveleit. Ennek a növénynek a másik nagy előnye, hogy rendkívül magas mennyiségben termeli az oxigént is, így a relaxációt is elősegíti.

Vízipálma

Varázsolj magadnak igazi tengerparti hangulatot a fürdőszobába egy vízipálmával. Kezdő növénytartók számára is ideális választás lehet ez a fajta, hiszen nem igényel sok törődést. Mint, ahogyan neve is mutatja, szereti a sok vizet és a párát, viszont a fényigénye nem nagy.

Bromélia

Az Amerika esőerdeiben őshonos növény rendkívül kedvelt az otthonok díszítésére, hisz színes virága és mutatós levelei csodásan festenek. Fajától függően igen eltérőek ennek a növénynek az igényei, de általában jól bírja a párát, ám a fényigénye már kicsit nagyobb, mint a többi zöldnek.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Home&Design
Sztárok
A közkedvelt médiaszemélyiség ezúttal Palik László YouTube-csatornájának műsorában vallott arról, miért is távozott az ATV képernyőjéről.
Sztárok
Még az ág is húzza a 36 éves Amanda Bynest: az egykori hollywoodi komika élete legborzasztóbb napjait éli.