Extrém kicsi garzonok: otthon 2 millióért!

Saját lakás Budapesten kétmillió forint körül? Lehetséges? Igen! Most kiderül, hogy mennyiért lehet ma a fővárosban egy kis zugot vásárolni, ha valóban szűkös keretből gazdálkodik az ember és hitelekkel sem akarja megterhelni a büdzséjét.

A főváros legolcsóbb lakása

1 millió 700 ezer forint – ez Budapest legolcsóbb kis lakása, legalábbis a Jófogás.hu statisztikái szerint. Az igazán jutányos ingatlan a VIII. kerületben található és egészen tágas: 13 nm-es. Új villanyhálózattal, villanyszekrénnyel és vízórával rendelkezik az eladó szerint. Apró szépséghiba, hogy üzletként van nyilvántartva, egyenesen az utcáról nyílik a bejárata, mint bármelyik boltnak.

9 négyzetméteres otthon

Az apróhirdetési oldalon több tízezer fővárosi lakás között válogathatnak a saját ingatlanra vágyók. A meghirdetett budapesti lakások közül az idei legkisebb egy kilenc, azaz 9 nm-es XIII. kerületi minigarzon volt, amelybe a képek alapján egy dívány mindenképpen belefér, sőt külön előszoba és fürdő is tartozik hozzá. A központi elhelyezkedésű picike otthont 2,3 millióért kínálták, napok alatt elkelt.

10 négyzetméter szabadon vihető

Még olcsóbb egy 10 nm-es, most is kapható lakás, szintén a XIII. kerületben, jó közlekedési lehetőségek mellett, kis galériával. Nagyobb házibulikat azért ide se trombitáljunk össze. A 2,25 milliós lakáshoz WC tartozik ugyan, de az a körfolyosóról nyílik. A valamivel nagyobb, 14-15 nm-es lakások ára már jellemzően 3 millió forint fölé kúszik.

3000 forint közös költség

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hogy mi motiválja a vásárlókat, amikor ilyen kicsi lakást keresnek? Nyilvánvalóan a felhasználható keret és az alacsony fenntartási költségek. Egy diák vagy egyedülálló fiatal számára néhány évig vállalható lehet a kis élettér, cserébe a saját önálló lakásért és a mindössze 3000 forintos közös költségért.

„A kattintásszámok alapján nagy az érdeklődés az extrém kicsi lakások iránt” – mondta Oláh Alexandra, az oldal marketingmenedzsere. „Azt javasoljuk, hogy alaposan nézzenek körbe az érdeklődők az oldalon, az árra és területre is keressenek rá, ki tudja, lehet, hogy egy használt autó áráért is álomlakást találnak.”

Fotók: yogaculture.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!