Home&Design

Porszívózási kisokos: legyél túl rajta egyszerűbben és gyorsabban, mint eddig

Van, akinek a porszívózás zen feladat, másoknak viszont kábelekben és bútorokban bukdácsoló művelet, ami nem tartozik a kedvencei közé. Most adunk néhány tippet ahhoz, hogy hogyan lehet pikk-pakk végezni ezzel a nem mindig hálás házimunkával.

Hatékonyság

Ha már elővettük a monstrumot, akkor legyen hatékony is, amit csinálunk. Először is az örök dilemmára kell megtalálnunk a választ: előbb törölgessünk, és utána porszívózzunk, vagy pont fordítva? A helyes megoldás, ha előbb porszívózunk, és utána törölgetünk, ugyanis a porszívózással a felkavarodó por újra rátelepedne a bútorainkra, így azt érdemes a végére hagyni. A szellőztetés is nagy kérdés, de a jelenlegi konszenzus szerint jobb, ha előtte, közben és utána is megtesszük ezt. Így a por nem tud megülni, és a beáramló friss levegő az egészségünkre is jó hatással lesz.

Beállítások

Nem kell, hogy kényelmetlen legyen: a porszívó nyelét állítsd be a magasságodhoz, így nem kell folyton lehajolgatnod. Ha állítható a gép szívóereje és teljesítménye, akkor a porszívó fejének fokozata mellett azt is állítsd be, így biztos, hogy az adott felületnek megfelelő tisztítással szabadulhatunk meg a kosztól – mindezt kényelmesen rövidebb idő alatt, és még a tisztaság is garantált.

Porzsák vagy nem porzsák?

Ha porzsákos porszívót használsz, akkor az eredményesebb és gyorsabb munka érdekében elgondolkozhatsz egy porzsák nélküli készüléken. Ezzel ugyanis nagyon sok időt és energiát lehet spórolni, tekintve, hogy a zsák telítettségét mindig monitoroznunk kell, hiszen tudvalevő, hogy ha félig megtelik, már nem olyan jó a szívóteljesítmény sem, így a porszívózás is tovább tart. Plusz gondoljunk bele, mennyi értékes percet veszítünk a cserélésével, ami ráadásul nem is túl higiénikus folyamat.

Hely és idő

Bár tudjuk, hogy nagyon ragaszkodsz édesanyád vagy akár a nagymamád gyönyörű rézbarna ETA porszívójához, hidd el, hogy eljött az ideje a cserének. A hosszú zsinór, a girbe-gurba tekeredő cső és a bútorlábakba ütköző nehéz porszívó test nem igazán könnyíti meg a dolgunkat, ráadásul elég sok helyet is foglal spejzben.

Érdemes körülnézni a piacon, hiszen manapság nagy szívóerejű vezetéknélküli, álló helyzetben tárolható porszívókkal találkozhatunk. Emellett ezeket a gépeket már csak akkor kell bedugni, amikor tölteni szeretnéd, hiszen akkumulátorosan működik, de ez nem akadályozza meg abban, hogy még a nagyobb alapterületű lakásokban is hamar elvégezze a dolgát.

Kärcher téli akció (x)

Legyen minden újra WOW az otthonodban! 24 háztartási Kärcher gép elképesztő téli akciós áron! A részletes árlistáért és az akcióban részt vevő partnerek megtekintéséhez kattints ide!

Lead fotó, fotók: Pexels

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!