Home&Design

DIY: így lesz tökéletes asztali- és partidekor a nyár kedvenc virágából - fotók

Íme 5 vidám asztali -és partidekor-ötlet a nyári összejövetelekhez.

Dekorálj muskátlival!

Legyen szó születésnapról, kerti partiról vagy egy laza grillezésről - megannyi apropónk lehet arra, hogy összehozzunk egy kellemes hangulatú nyári találkozót. A sikeres parti legfontosabb elemei nemcsak a jó társaság, a finom ételek és italok, hanem a szép dekoráció is: miért ne használhatnánk erre a célra muskátlit? A Pelargonium for Europe (PfE) szakemberei megosztják legkreatívabb virág dekorációs ötleteiket, amelyekkel a nyári összejövetelek még hangulatosabbak lehetnek.

Részletek a galériában!

Vidéki hangulatú elegáns asztaldísz A saját kézzel díszített cserepek tökéletesen passzolnak a muskátli színeihez és ez az asztaldísz mindössze néhány lépésben elkészíthető. Szükségünk lesz egy muskátlira, egy terrakotta cserépre, egy csokor szárított búzára, egy ragasztópisztolyra, ragasztópálcikára, ollóra és zsinegre. Így készítsük el: vágjuk le a búzaszárakat, és a terrakottacserép aljától kezdve csak a kalászokat ragasszuk körbe. Tipp: A különböző hosszúságú kalászok rusztikusabb és természetesebb hatást keltenek. Mérjük le a cserép aljának kerületét, és szorozzuk meg kettővel. Vágjunk kilenc darab ilyen hosszúságú zsineget, és csomózzuk össze őket az egyik végükön. Ezután három darabot gyűjtsünk össze egy kötegbe. A másik hat szálból készítsünk két további három darabos köteget, majd fonjuk össze őket. Helyezzük a fonatot dekoratív szegélyként a cserép aljára, és ragasztópisztollyal rögzítsük. Lehet, hogy a fonat végét le kell vágni, ha túl hosszú, mivel a végső hosszúság attól függ, hogy mennyire szorosak a fonatok. Ha a ragasztó megszáradt, helyezzük a muskátlit a cserépbe, majd az elkészült kompozíció mehet is az asztalra. Tipp: ugyanígy készíthetünk fonott szalvétagyűrűket is zsinegből.
Kattints a további képekért!

Ideje leporolni a padláson várakozó szekrényeket, vagy elnézni a legközelebbi bolhapiacra - néhány régi bútordarab ugyanis idén reneszánszát éli.

Leadfotó: 123rf.com, Fotók: Pelargonium for Europe

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....
Home&Design
Úgy érzed ideje beújítani pár őszi lakberendezési kiegészítőt? Mutatjuk a jelenlegi kedvenceinket.
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...