A szőnyeg design, ami nem csupán mutatós, de a teret is növeli

Egy jól megválasztott szőnyeg képes kitágítani a teret egy-egy szobában, így nagyobbnak tűnik az adott helyiség. A következőkben mutatunk néhány praktikus és dekoratív darabot, ha gondolkodnál a váltásban.

A csíkos szőnyeg hatalma

Ha egy kis színt szeretnél vinni az otthonodba, vagy egyszerűen csak egy teljesen új stílust szeretnél létrehozni, akkor a csíkos szőnyeg az ideális módszer mindkettőhöz. Bár sokan félnek a mintás szőnyegektől - attól tartva, hogy hamarosan kimenhetnek a divatból -, úgy tűnik, a csíkos szőnyeg trend velünk marad. Bár ezek a darabok vizuálisan lenyűgözőek, nem csak a megjelenésükben rejlik a varázsuk - a következőkben többet megtudhatsz arról, milyen széleskörű előnyökkel jár ez a design, amely kiegészíti az otthonod bármely helyiségét.

Teremtés és illúzió a térben

A csíkok arról ismertek, hogy képesek a tér növelésének illúzióját kelteni, és ez a szőnyegekre is érvényes. A csíkos szőnyeg bevetése a különböző szobákban elősegíti a terület meghosszabbítását vagy szélességének növelését, és a helyiségek nagyobbnak tűnnek majd, mint amilyenek valójában. Párosíts egy csíkos szőnyeget semleges falakkal, hogy a lehető legnagyobb teret alakítsd ki vizuál szempontjából.

Vigyél bele színt

Ha szeretnéd a falakat világosra meghagyni, de máshol mégis színre vágynál, a csíkos szőnyegek ideális megoldást jelenthetnek ebből a szempontból is.

Nem szükséges a kontrasztos fekete-fehérben gondolkodnod, válassz élénkebb árnyalatot, hogy életre keltsd az adott szobát. Nyugodtan vess be egy sokszínű, kicsit retró és eklektikus stílusú darabot - remek megoldás lehet például egy minimalista szobában.

Maradj trendben

A csíkos szőnyeg biztos módja annak, hogy otthonod naprakész és az aktuális trendeknek megfelelő legyen. Az a lehetőség, hogy a kiegészítő több színt tartalmaz, megengedi a dekoráció nagyobb változatosságát is - ezért is érdemes a fekete-fehér helyett valami mást választani, ha eltekintenél a minimalizmustól.

Emeld ki

Amennyiben színes változatot választasz, emeld ki - ez legyen a szoba központi eleme, bárhol is szeretnéd elhelyezni. Találd meg a fókuszpontot, és a többi bútor- és kiegészítő elemet eköré csoportosítsd.

Fotók, leadfotó: IKEA, Bonami, Favi, 123rf

Oldalak