Evőeszköz etikett - nem mindegy, hogy rakod, minden pozíciónak jelentése van

Annak is megvan a maga művészete, hogyan kell megteríteni tökéletesen az asztalt. William Hanson etikett szakértő megosztja tippjeit, melyek segítségével kifogástalan lesz a végeredmény, így lenyűhözhetjük a családot, barátainkat vagy vendégeinket, valamint felfedjük az egyes evőeszköz pozícionálások pontos jelentéseit is.

A tökéletes teríték

Készüljünk fel rendesen

"Amikor a vendégek leülnek az asztalhoz, rögtön szembetűnik, ha a terítés makulátlan - kristálytiszta poharak, tökéletes elrendezés -, ez arra engedi következtetni őket, hogy a vacsora is kifogástalan lesz" - magyarázza William.

Az evőeszközök elrendezése

"Az összes kés és kanál a jobb oldalon helyezkedik el, a villák pedig a tányér bal oldalán értelemszerűen. Mindegyik evőeszköz esetében győződjünk meg arról, hogy makulátlanok és foltmentesek - a mosogatógép gyakran hagy apró szennyeződéseket, mielőtt megterítünk, ellenőrizzük őket egyesével" - figyelmeztet a szakember. Mivel evésnél kívülről befelé haladunk, az előételes - "salátás" - villa helyezkedik el a legszélén, a desszertes - kisebb - darabok pedig egymással szemben, a tányér fölött 12 óránál - teszi hozzá William.

A poharak elhelyezése

"A poharak minden esetben a jobb oldalon helyezkednek el, 14 óránál a tányérhoz képest. A vizes a kés fölött közvetlenül (de úgy, hogy az evőeszköz hegye ne érjen a talpához), a boros pedig attól jobbra (egy kicsit lejjebb). Azt is ellenőrizzük, hogy semmilyen folt ne legyen rajtuk" - fejezi be az etikett szakértő.

Az evőeszközök elrendezésének jelentése

Az alábbiakban pedig - ahogy említettük - bemutatjuk, mi az egyes evőeszköz pozícionálások pontos jelentése.

"Jöhet a következő fogás."
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak