Esztétikum a maximumon - így helyezd el a díszpárnákat a nappaliban és a hálószobában

Az ördög a részletekben rejlik. Ahhoz, hogy egy adott szoba összképe tökéletes legyen, a legapróbb kiegészítőket is úgy kell elhelyezni, hogy harmóniát teremtsenek. A díszpárnákra is igaz ez - nem mindegy, milyen alakzatban, hogyan rendezzük el azokat akár a nappaliban, akár a hálóban.

A díszpárnák elrendezése

Szimmetrikus elrendezés

A legáltalánosabb elrendezések egyike a szimmetrikus fajta, amikor egy adott bútoron - például kanapén - két oldalra helyezzük el a díszpárnákat ugyanolyan arányban. Gyakori a kettő-kettő vagy három-három felállás, de ez persze függ a kiegészítők és a bútor méretétől is. Ez a stílus a hálóban ugyanúgy alkalmazható az ágyon - főként ha franciáról van szó.

Színkódolás

Színek szerint a legegyszerűbb elrendezni a díszpárnákat. A különböző árnyalatok önmagukban adnak egyfajta útmutatást a rendszerezéshez - ha például két fajtát variálsz, elhelyezheted őket a képen látható módon - felváltva -, vagy két csoportra osztva az azonos darabokat.

Aszimmetrikus elrendezés

Mostanában népszerű az aszimmetrikus elrendezés is. Ennél a fajtánál nem szükséges betartani a számok törvényét, úgy pakolod a párnákat, ahogy szeretnéd. A fotón látható megoldás például egy három-egyes elhelyezés, és jól mutat.

Fókuszpont középen - egy kiemelkedő elem

Ha van a párnák között egyetlen kiemelkedő elemed - más formájú, színű, nagyságú, mint a többi -, akkor lehetőség szerint az kerüljön középre, akár a nappaliról és a kanapéról van szó, akár a hálószobáról. Így a tekintet biztosan erre a darabra koncentrálódik, ez lesz az ágy fókuszpontja.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak