Biofília: ez a trend fogja uralni 2022-ben a design és a lakberendezés területét

2022-ben ismét közelebb kerülünk a természethez, ez pedig a lakberendezési trendekre is hatással lesz. Előtérbe kerül a biofil design - de mit is jelent ez pontosan? Ennek jártunk utána.

Biofília

A biofília (azaz a természet szeretete) az ember veleszületett vonzalmára a természethez és a természetes folyamatokhoz összpontosít. Azt sugallja, hogy mindannyian genetikai kapcsolatban állunk a természeti világgal, amely több százezer éven keresztül épült fel a mezőgazdasági környezetben - írja a Faipar.hu. Ez a fogalom új trendként jelent meg a design területén is, lényege, hogy az emberi tervezés és a természetes elemek úgy illeszkednek, hogy nem tűnik előre gyárotttnak. Nem titok, hogy társadalmunk egyik világméretű problémája az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság. Mindannyian modern otthonra vágyunk, de egyúttal szeretnénk megtartani a környezetből származó organikus elemeket, így a belsőépítészeti cégek és gyártók egyre inkább figyelembe veszik ezt az igényt és kínálnak újrahasznosított fából készült padlózatot, bútorokat és egyéb lakberendezési elemeket. Biológiailag kódoltak vagyunk, hogy társuljunk a természetes tulajdonságokhoz és folyamatokhoz - a biofil tervezés pedig felismeri ezt az igényt és reagál rá.

biofil design lakberendezés növény természet környezet iroda ablak fény

Íme, 8 példa a biofil designra - kattints a galériára!

Kattints a további képekért!

Jobb, ha villámgyorsan megszabadulsz tőlük, ugyanis elképesztő mértékű negatív energiát árasztanak, ami nemcsak rossz hangulatot eredményez, de az energiáidat is elszívja.

Leadfotó:Getty Images/piranka, Fotók: Pinterest

Oldalak