Anyósnyelv: minden, amit az egyik legstrapabíróbb növényről tudni kell

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az egyik legnépszerűbb szobanövényről.

Anyósnyelv

Az anyósnyelv vagy szobai szanszeviéria (latin nevén Sansevieria trifasciata) a liliomfélék családjába tartozik, mintegy hatvan faja ismert. A növény, ami strapabíró jellege miatt sok háztartásban megfordul őshonos Afrikában és Ázsia egyes részein. A kínai kultúrában úgy tartják, hogy a Hét Isten azoknak adományozta az erényeket, akik ilyet tartottak otthonukban, ugyanis a szerencsehozó bambuszhoz hasonlóan ez is bevonzotta Fortuna ajándékát.

Levegőtisztító

A NASA korábban készített egy kutatást (1989-ben), melynek végeredményében megállapították, hogy mindössze tizenhét olyan levegőtisztító növény van, ami segít megszabadulni a triklóretilénhez, a benzolhoz vagy például a formaldehidhez hasonló káros, mérgező anyagoktól. Az anyósnyelv is ebbe a kategóriába tartozik, ezért nem csak mutatós dísze lehet a lakásnak, de praktikus is, mert jó hatással van az egészségünkre.

Virágzás

Az anyósnyelv hazájában nagyon magasra (akár több méteresre) megnőhet, a lakásban tartott idősebb változataira pedig jellemző, hogy rendszeresen virágot hoznak. Főként tavasszal találkozhatunk az apró, fürtös, fehér, világoszöld, lila vagy pinkes szépségekkel, melyeknek jellegzetes erős illatuk főként az esti időszakban érezhető.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!