A konyha legjobb része, megkönnyíti az életet - nyolc sziget design

Az előkészítő pult vagy sziget a legjobb része a konyhának. Preparálásra, pakolásra, tálalásra is tökéletes, ráadásul a designhoz is nagyban hozzájárul, ha dekoratív darabot választunk. Legyen akár kisebb, akár nagyobb konyhád, szeretni fogod ezt a bútor elemet. Mutatunk pár szuper verziót és a jelenlegi trendeket.

Konyhaszigetek

Azt mondják a lakberendező szakemberek, hogy nincs olyan, hogy "a lakás legjobb része vagy kedvenc szobája", hiszen mindegyik térnek megvan a maga funkciója, egyformán hasznosak és fontosak. Nos, szerintünk meg attól függ, hol töltjük az időnk nagyobb felét. A konyha mindenképp egy olyan helyiség az otthonunkban, amely a főzés és az étel temploma, így itt biztosan több időt vagyunk átlagban, mint mondjuk a hálóban. Épp ezért lényeges, hogy a lehető legkomfortosabban érezzük itt magunkat, amihez a design, a különböző bútor elemek, a dekoráció, az apróbb kiegészítők és a funkcionalitás mértéke is hozzájárul.

Nekünk nagy kedvencünk a konyhasziget, mert pakolásra, tálalásra, előkészítésre is tökéletes, ráadásul jól mutat. Designos és praktikus egyben, így érdemes az egészen kis konyháktól a nagyobbakig használni. A következőkben mutatunk néhány - jelenleg trendi - változatot, hogy könnyebb legyen a keresés.

Stílus és színek, anyagok

Jelenleg a lakberendezésben hódítanak a természetes elemek - a fa anyag, a márvány például előnyt élvez, valamint a neutrális színek kerülnek előtérbe. A fehér, a matt fekete, az arany és a bézs (valamint a barna árnyalatai) is játszik, de egy közép- vagy grafitszürkével sem lőhetsz mellé. Formát tekintve inkább a szögletes, téglalap alakú darabok tarolnak, a kerekített fazon sokkal ritkább, és egy kissé retró szellemet idéz.

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak