Home&Design

A kő fedlap 4 felhasználási módja beltéren

A természetes kő fedlapok gyönyörű, időtlen megjelenést kölcsönöznek, bármilyen felületen is jelenjenek meg. Kültéren gyakori, hogy ablakpárkányként vagy kerítés fedlapként alkalmazzák őket. Beltéren azonban, ha lehetséges, még ennél is sokszínűbb felhasználás lehetséges. Ezeket közül négyet tekintünk most át!

Ablakpárkány, könyöklő

A fedlapokból készülhet kültéri ablakpárkány, így természetes, hogy ugyanezen funkciót beltéren is betölthetik. Kifinomult, esztétikus részlettel gazdagodik így a helyiség, amely jól párosítható egyéb berendezési tárgyakkal is. A konyha esetében konyhapulttal, a nappali esetében pedig a kandalló részleteivel.

Konyhapult

A kő fedlapok egyik leginkább klasszikus felhasználása beltéren a konyhára összpontosul. Bár gyakoriak a fa munkalapok is, a kő konyhapult előnyei vitathatatlanok.

  • Elegáns megjelenést biztosítanak a konyha számára is.
  • Könnyen karbantartható a felület.
  • Tökéletesen tisztítható, nem kell tartani a résekbe jutó baktériumoktól, szennyeződésektől.
  • Központi eleme lehet a konyhának, amely köré stílusos, letisztult megjelenés tervezhető.

Fürdőszobai pult

A kő fürdőszobai pult sokak szemében még mindig csak az elegáns hotelek és előkelő családok kiváltsága – a valóságban azonban közel sem ilyen elérhetetlen. A kő fedlapok egyszerűen megvalósíthatóvá tehetik ezt a méltán stílusosnak tekintett kialakítást.

A fürdőszobában, használatából eredendően jóval magasabb a páratartalom, mint a ház többi részében. A kő fedlapból készült pultok ezt tökéletesen képesek kezelni. Nem teszik lehetővé az átázást, illetve a levegő páratartalmát sem szívják magukba, így időtálló berendezésként szolgálnak. Ezen felül a konyhai pulthoz hasonlóan jól karbantarthatók és a higiénia is közeli barát maradhat: a baktériumok és gombák számára szinte lehetetlen a felületen megtelepedni. Ha ez mégis megtörténne, könnyű a tisztításuk és nem kell tartani az újra fertőződéstől sem.

Kandalló

Végül, de nem utolsó sorban, kő fedlapból készülhet kandalló fedkő vagy homloklap is. Az előbbiekben már említett módon ez nagyszerűen kiegészítheti – vagy akár önmagában is díszítheti – a szobát. Mindemellett kiemelendő, hogy a kő fedlapok nem melegszenek úgy fel, mint más anyagok, így a kandalló is biztonságosabbá tehető akár gyermekek, háziállatok (de természetesen felnőttek) számára is.

Minőségi fedlapok, kedvező áron, személyre szabva

A Babó Kőburkolatok kínálatában fedlapok széles választéka érhető el. Mészkő, gránit és márvány ablakpárkányok, illetve egyéb színek széles választéka található webáruházukban. Lehetőség van a fedlapokat fényezéssel, vízorr vágással és élmegmunkálással is kérni, illetve az általános 2 cm vastagság mellett 3 és 5 cm vastagságú lapok is rendelhetők. Kérj árajánlatot tőlük még ma és szerezd be az otthonodba tökéletesen illő kő fedlapot!

Leadfotó: pixabay.com

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.